News

Un medicament pentru artrită reumatoidă, util în lupta cu Covid-19. Ce rezultate au observat medicii

15.09.2020 | 14:54
Un medicament pentru artrita reumatoida util in lupta cu Covid19 Ce rezultate au observat medicii
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 a ucis aproape 950.000 de oameni în întreaga lume, iar medicii luptă din răsputeri pentru a găsi un medicament eficient contra bolii.

Recent, americanii de la Eli Lilly și Co au descoperit că un medicament folosit pentru artrită reumatoidă este util și în lupta cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu acest nou tratament, specialiștii din medicină au ajuns la concluzia că timpul petrecut în spital de pacienții cu forme severe scade considerabil.

Un medicament pentru artrită reumatoidă, util în lupta cu Covid-19. Ce rezultate au observat medicii

Foarte puține medicamente s-au dovedit a avea efect în lupta cu pandemia de coronavirus în ultimele șase luni. Recent, o veste bună vine de peste ocean, acolo unde un un produs utilizat pentru reumatism a arătat rezultate îmbucurătoare.

ADVERTISEMENT

Un produs al companiei Eli Lilly ar reduce perioada de recuperare a bolnavilor de Covid-19 spitalizaţi. Condiția este ca acesta să fie administrat împreună cu tratamentul Remdesivir, produs de Gilead Sciences, scrie Reuters.

Conform studiilor de ultimă oră, medicamentul baricitinib, comercializat sub numele de Olumiant, a redus perioada medie de recuperare cu aproximativ o zi atunci când a fost administrat împreună cu remdesivir, comparativ cu pacienţii trataţi doar cu medicamentul antiviral, a anunţat Eli Lilly.

ADVERTISEMENT

Eli Lilly vrea aprobarea medicamentului pentru utilizarea în lupta contra Covid-19

Date fiind rezultatele încurajatoare pe care le-a avut produsul companiei după administrarea la bolnavii infectați cu coronavirus, Eli Lilly a anunțat că intenționează să discute cu Administrația pentru Medicamente şi Alimente despre posibila autorizare de urgenţă în SUA a medicamentului baricitinib, pe baza rezultatelor studiului clinic efectuat, în cadrul căruia au fost testaţi peste 1.000 de pacienţi.

”Ca medicament care este deja aprobat şi disponibil, considerăm că baricitinib poate fi o opţiune de tratament suplimentară importantă, în timp ce comunitatea medicală continuă să înveţe cum să gestioneze cel mai bine pacienţii spitalizaţi cu Covid-19”, a declarat Vamil Divan, analist la banca Mizuho, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Din perspectiva eficienței medicamentului baricitinib, licenţiat de Eli Lilly de la compania Incyte, potrivit ultimelor informații, acesta ar putea ajuta la suprimarea unei reacţii imunitare posibil letale la Covid-19, numită ”furtuna de citokine”.

În urmă cu o lună, compania farmaceutică americană Eli Lilly a începur faza finală a unui studiu clinic pentru unul din tratamentele sale cu anticorpi pentru tratarea COVID-19, pentru a vedea dacă acesta poate preveni răspândirea virusului la rezidenţii şi angajaţii caselor de bătrâni din Statele Unite, mai transmite Reuters.

ADVERTISEMENT