News

Un mehedințean a pus în pericol circulația pe calea ferată. Bărbatul a furat cablurile din cupru, ce asigurau semnalizarea și dirijarea

Un mehedințean a furat cablurile din cupru, ce asigurau semnalizarea și dirijarea circulației feroviare. Bărbatul a fost reținut de oamenii legii.
24.05.2023 | 14:13
Un mehedintean a pus in pericol circulatia pe calea ferata Barbatul a furat cablurile din cupru ce asigurau semnalizarea si dirijarea
Pericol pe calea ferată. Foto: Poliția Română.
ADVERTISEMENT

Un bărbat din comuna Șimian a fost reținut de către polițiștii din județul Mehedinți, fiind suspectat de furtul unor cabluri de cupru folosite pentru semnalizarea și dirijarea traficului feroviar în zona Valea Albă. Oamenii legii au reușit să recupereze jumătate din prejudiciul cauzat.

 Percheziții în casa unui mehedințean care a furat cabluri din cupru

”La data de 23 mai, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Feroviare cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, din comuna Șimian, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

ADVERTISEMENT

Din cercetări, a reieșit că la începutul lunii mai bărbatul ar fi sustras mai multe cabluri din cupru, ce asigurau semnalizarea și dirijarea circulației feroviare din zona Valea Albă, fiind pusă în pericol circulația feroviară.

În urma percheziției, au fost identificate şi ridicate mai multe bucăți de cablu din cupru. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

ADVERTISEMENT

“Îmbrățișarea otrăvită” face ravagii în România

O nouă metodă de furt a devenit din ce în ce mai frecventă în România, reprezentând o amenințare în parcările din țară, unde poți să rămâi fără portofel și bani într-un timp foarte scurt. Mai mulți tineri au fost victime ale acestei metode. Hoții folosesc o strategie care implică surprinderea victimei, pretinzând că o cunosc și apropiindu-se de ea. Făcându-se că îi salută ca pe o cunoștință veche și îi îmbrățișează, ei profită de moment pentru a-i fura portofelul.

Această metodă de furt a devenit tot mai răspândită în ultima perioadă, iar parcările sunt locurile preferate de hoți pentru a o pune în practică. Unul dintre motive este faptul că aceștia se pot ascunde rapid într-o mașină, devenind invizibili. Victima, luată prin surprindere, poate să nu-și dea seama imediat că a fost jefuită, poate doar atunci când încearcă să plătească pentru ceva. Însă la acel moment, hoții vor fi demult plecați.

ADVERTISEMENT

Un astfel de incident nefericit s-a întâmplat în seara de 4 mai, când un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost jefuit și a rămas fără 50 de euro și 100 de lei. Din fericire, poliția a intervenit rapid în acest caz. Victima a recuperat toți banii, iar suspectul a fost reținut. Aceasta metodă se numește “îmbrățișarea otrăvită”.

“La data de 4 mai 2023, în jurul orei 21.30, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 43 de ani, din municipiul Aiud, imediat după ce ar fi sustras o sumă de bani de la un tânăr de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Se pare că bărbatul l-ar fi îmbrăţişat pe tânăr, pretinzând că îl cunoaşte, împrejurare în care i-ar fi furat, din borsetă, suma de 50 de euro şi 100 de lei”, au precizat oamenii legii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: