ADVERTISEMENT
Sport

Octavian Benga a plecat din staff-ul Universității Craiova după venirea lui Laurențiu Reghecampf. Fanatik confirmat. Update exclusiv

Din informațiile FANATIK, un important membru din staff-ul Universității Craiova ar putea să părăsească echipa la vară, fiind tentat să preia o formație în calitate de „principal”. Octavian Benga este cel în speță, cel care în prezent ocupă funcția de antrenor secund.
Autor: Razvan Iova - Craiova | 27.07.2021 | 20:06
Octavian Benga a plecat din staff-ul Universității Craiova după venirea lui Laurențiu Reghecampf. Fanatik confirmat. Update exclusiv
Un important membru din staff-ul Universității Craiova ar putea pleca la vară. Exclusiv
acum 3 zile

Octavian Benga nu mai face parte din staff-ul Universității Craiova

Antrenorul secund al „Științei”, Octavian Benga, a părăsit echipa din Bănie odată cu sosirea pe banca tehnică a lui Laurențiu Reghecampf. FANATIK a anunțat încă din luna mai despărțirea alb-albaștrilor de tehnicianul în vârstă de 40 de ani.

FANATIK a anunțat în exclusivitate și venirea lui Benga la Universitatea Craiova. Deținător al licenței UEFA și lăudat de oamenii din interiorul clubului pentru cultura fotbalistică pe care o deține, fostul antrenor al Politehnicii Timișoara ar vrea să-și găsească un nou angajament.

ADVERTISEMENT

Știința beneficiază de un staff tehnic numeros. Mihai Rotaru a încercat să facă tot posibilul pentru îmbunătățirea departamentului de pregătire fizică a jucătorilor, fiind aduși doi noi preparatori fizici, Rui Santos și Ian Coll, dar Ouzounidis a venit și el cu un om pentru această funcție.

Octavian Benga, antrenorul secund al Universității Craiova, ar putea pleca la vară. Tentat să revină în postura de „principal”, fiind deținător de licență UEFA Pro

În noiembrie 2020, antrenorul Octavian Benga o părăsea pe ASU Politehnica Timișoara, însă nu a stat prea mult departe de fotbal, fiind convins să accepte funcția de „secund” la Universitatea Craiova. Benga a plecat de la Timișoara din cauza lui Dan Alexa, cel care fusese numit ca director tehnic.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Benga nu mai este mulțumit de postura în care se află. A fost „secund” al lui Corneliu Papură și și-a păstrat funcția și în mandatul lui Marinos Ouzounidis. Tehnicianul grec a venit și el cu un colaborator, fiind vorba de fostul internațional albanez Kolaj Bledar, iar Ouzounidis are trei antrenori secunzi: Bledar, Dragoș Bon și Octavian Benga.

De asemenea, antrenorul Universității beneficiază și de ajutorul lui Ionuț Stancu, fostul sfertfinalist al Cupei UEFA cu Rapid, el fiind responsabil de analiza video.

ADVERTISEMENT
Octavian Benga in meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna si ACS ASU Politehnica Timisoara, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, disputat pe Stadionul comunal Concordia din Chiajna, sambata 7 martie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

„Tavi” Benga, lăudat de oamenii cu care a colaborat la Universitatea Craiova

Plecarea lui Benga din Bănie ar putea fi condiționată și de interesul echipelor pentru serviciile sale. Un fost colaborator de-al „secundului” Universității a declarat pentru FANATIK: „M-a surprins că a venit la Craiova. Este un om care cunoaște foarte bine fotbalul, citește foarte mult și știe ce trebuie să facă. Chiar și cei de la Federație l-au lăudat de mai multe ori.”

Plecarea unui alt om din staff-ul Științei este puțin probabilă, deoarece, spre exemplu, Kolaj Bledar este omul de încredere al lui Ouzounidis, în timp ce Dragoș Bon, omul care a condus echipa în calitate de interimar, deși Benga avea licența UEFA Pro, cunoaște foarte bine jucătorii și este și „de-al locului”.

ADVERTISEMENT

Un motiv de supărare al lui Benga provine și din decizia ca Bon să conducă echipa în cele două etape în care Mihai Rotaru căuta un „principal”. Dragoș Bon deține licența UEFA A.

Octavian Benga a mai lucrat ca „secund” la Unirea Sânnicolau Mare, Victoria Brăneşti și ACS Poli Timișoara. Ca șef al staff-ului tehnic, tehnicianul a stat pe banca echipelor CSM Școlar Reșița, CSC Ghiroda, Giarmata Vii și ASU Politehnica Timișoara.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1