News

Un mesaj trimis pe Facebook a fost salvarea a două românce răpite și duse în Italia. Filmul evenimentului

Două românce răpite și duse în Italia au fost salvate grație unui mesaj pe care acestea l-au trimis pe Facebook unui polițist din județul Dâmbovița.
07.03.2023 | 12:53
Un mesaj trimis pe Facebook a fost salvarea a doua romance rapite si duse in Italia Filmul evenimentului
Două românce sechestrate și obligate să se prostitueze în Italia, salvate după un mesaj trimis pe Facebook. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O întâmplarea desprinsă parcă dintr-un film de acțiune a avut loc, recent, pe axa România – Italia. Două tinere din Dâmbovița, sechestrate şi obligate să se prostitueze în peninsulă de către doi români, au fost salvate. Filmul intervenției oamenilor legii este unul spectaculos.

Două românce sechestrate și obligate să se prostitueze în Italia, salvate după un mesaj trimis pe Facebook

Totul s-a întâmplat la finele lunii trecute. Atunci, două tinere, de 20 și 22 de ani, au fost sechestrate şi obligate să se prostitueze în Italia de către doi români. Acestea a fost transportate în localitatea Termoli.

ADVERTISEMENT

Un site de socializare și un polițist din localitatea Hulubești au reprezentat salvarea fetelor. Pe 26 februarie, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, șeful Postului de Poliție Hulubești era sesizat de către o tânără, de 20 de ani, din localitate, cu privire la faptul că se află pe teritoriul Italiei, fiind sechestrată și obligată să se prostitueze.

Omul legii nu a stat pe gânduri și a raportat situația la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița. Ulterior, DIICOT, alături de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, au semnalat Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R.

ADVERTISEMENT

Cazul a fost raportat poliției italiene. Într-un final, pe 28 februarie, oamenii legii din Italia s-au deplasat în localitatea Termoli, unde au identificat victimele. Era vorba de cele două femei, de 20 și 22 de ani, din Dâmbovița.

Doi bărbați din Târgoviște, autorii răpirii fetelor

Potrivit informațiilor din această anchetă, furnizate de Antena 3, cele două tinere ar fi fost obligate să se prostitueze de către doi bărbați, în vârstă de 37 și 35 de ani. Cei doi sunt din municipiul Târgoviște. În plus, femeile ar fi fost agresate fizic și amenințate.

ADVERTISEMENT

Cercetările ulterioare au mai stabilit că activitatea infracțională a celor indivizi se desfășura la un nivel avansat. Prin intermediul unor site-uri, aceștia ar fi făcut publicitate activității de prostituție din apartamentul din Termoli. Ulterior, infractorii ar fi primit, personal sau prin transfer bancar, contravaloarea serviciilor sexuale, care ajungea inclusiv la 1.000 euro pe zi.

Cele două fete ar fi ajuns în Italia pentru a găsi un loc de muncă. În prezent, cei doi bărbați din Târgoviște au fost arestați preventiv, pe teritoriul Italiei. Ei sunt cercetați pentru infracțiuni de trafic de persoane.

ADVERTISEMENT

La nivelul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, sunt efectuate cercetări, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane”, mai informează poliția.

ADVERTISEMENT
Tags: