News

Un microbuz a luat foc pe autostrada București – Pitești. Pasagerii s-au autoevacuat la timp

22.05.2020 | 08:55
Un microbuz a luat foc pe autostrada Bucuresti  Pitesti Pasagerii sau autoevacuat la timp
ADVERTISEMENT

Un microbuz a luat foc pe autostrada București-Pitești în dimineața zilei de vineri, 22 mai. Din fericire, toți pasagerii aflați la bord s-au autoevacuat la timp pentru a evita o tragedie.

Un microbuz a luat foc pe autostrada București-Pitești. Pasagerii s-au autoevacuat la timp

Vineri dimineață, un microbuz aflat pe A1 în direcția Pitești – București a fost cuprins de flăcări în dreptul kilometrului 38 de mers, scriu cei de la Adevarul.

ADVERTISEMENT

Din fericire, șoferul autoturismului a avut o reacție extrem de rapidă. A oprit mașina pe banda de urgență, timp în care toți pasagerii de la bord s-au evacuat în siguranță.

Informațiile preliminare indică faptul că mașina s-ar fi aprins din cauza unei defecțiuni în zona motorului, cel mai probabil un scurtcircuit.

ADVERTISEMENT

Maşina circula pe Autostrada A1, iar în zona kilometrului 38, șoferul a observat că iese fum de sub capotă. S-a mișcat prompt, a reuşit să oprească microbuzul pe banda de urgenţă și a evitat o tragedie.

”La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajare mare de fum, la un microbuz, oprit pe banda de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Cele patru persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat în timp util, în momentul în care şoferul a observat că iese fum de sub capotă”, transmit reprezentanţii ISU Giurgiu.

În urma incendiului, microbuzul a ars în totalitate. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit”, se arată într-un comunicat ISU Giurgiu citat de sursa de mai sus.

ADVERTISEMENT

Microbuzul a ars în totalitate

Dacă nu s-au înregistrat victime omenești, pe partea materială pagubele au fost majore. Microbuzul a ars în totalitate.

În acest sens, pentru a evita astfel de incidente nedorite, cei de la ISU recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate, acumulatorul nu trebuie să fie defect, iar transformatorul şi redresorul nu trebuie suprasolicitate;
  • nu faceţi improvizaţii la instalaţia electrică; asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte, neizolate sau amplasate necorespunzător;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din autoturism.
ADVERTISEMENT
Tags: