News

Un migrant sechestrat în Timișoara a murit în timp ce încerca să evadeze. A căzut de la etaj, de pe o frânghie improvizată

Sfârșit dramatic pentru un migrant din Sri Lanka. A fost sechestrat de doi indivizi, iar apoi și-a pierdut viața încercând să evadeze.
30.08.2023 | 14:37
Un migrant sechestrat in Timisoara a murit in timp ce incerca sa evadeze A cazut de la etaj de pe o franghie improvizata
Un migrant sechestrat în Timișoara a murit în timp ce încerca să evadeze. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un migrant sechestrat în Timișoara a murit în timp ce încerca să evadeze. Incidentul șocant a avut loc pe Calea Torontalului, acolo unde bărbatul a fost ținut alături de un conaţional, într-un apartament.

Un migrant sechestrat în Timișoara a căzut de la etaj. Încerca să evadeze

Cei doi migranți sechestrați, ambii din Sri Lanka, au stabilit cu traficanții din Pakistan ca în schimbul unor sume de bani să treacă ilegal granița. Ei ar fi trebuit să ajungă în Italia, în urma înțelegerii.

ADVERTISEMENT

Ulterior, traficanții s-au gândit să le ceară mai mulți bani decât prețul asupra căruia se înțeleseseră inițial. Prin urmare, i-au sechestrat pe cei doi și le-au spus că dacă nu primesc 5.000 de euro vor fi omorâți.

Familiile victimelor au fost anunțate. Mai mult, bărbații i-au filmat în timp ce erau legați și cu câte un căluș în gură. Apoi i-au bătut și au trimis videoclipurile respective rudelor migranților.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a avut un final dramatic pentru una dintre victimele traficanților. La un moment dat, cei doi oameni au rămas singuri în apartament. Au improvizat o frânghie din cearşafuri și au încercat să evadeze.

Agresorii sunt migranți ilegali din Pakistan

Însă, această mișcare l-a costat viața pe unul dintre ei. Primul a reușit să coboare, dar celălalt s-a prăbușit după ce frânghia s-a rupt cu el. „În fapt, s-a reţinut că inculpaţii T.M. şi H.A., împreună, în perioada 25-28.08.2023, au lipsit de libertate victimele S.L.D.C. şi R.P.D.D.P., prin împiedicarea părăsirii unui apartament din municipiul Timişoara, unde le-au adăpostit pentru a le trece ilegal frontiera de stat a României, în scopul ajungerii în Italia.

ADVERTISEMENT

Au ameninţat victimele că le vor omorî dacă nu primesc suma de 5.000 euro pentru traficarea lor, le-au lovit, le-au legat cu mâinile la spate, le-au pus căluş în gură, filmându-le în aceste poziţii, filmări pe care le-a trimis unor persoane din anturajul victimelor în scopul obţinerii de bani, determinând astfel victimele să se salveze prin coborârea pe o frânghie improvizată de la fereastra dormitorului, acţiune în timpul căreia victima R.P.D.D.P. a căzut şi a decedat, iar victima S.L.D.C. s-a refugiat în alt apartament”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit oamenilor legii, cei doi agresori sunt din Pakistan. Și ei au ajuns tot în mod ilegal în România. Bărbații au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmată de moartea victimei.

ADVERTISEMENT

Ei vor fi prezentați, astăzi, 30 august, în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă cu scopul de a fi găsite și celelalte persoane care fac parte din grupul infracțional.

 

ADVERTISEMENT