News

Un miliardar a murit după ce s-a prăbușit cu elicopterul! Alte șase persoane și-au pierdut viața

06.07.2019 | 12:28
Un miliardar a murit după ce s-a prăbușit cu elicopterul! Alte șase persoane și-au pierdut viața
Christopher Cline a murit la 61 de ani, într-un accident cumplit, în Bahamas. Sursa foto: NBC News

Un miliardar american a murit după ce s-a prăbușit cu elicopterul. Și celelalte șase persoane aflate în aparatul de zbor și-au pierdut viața, notează Bloomberg. Tragedia s-a produs în Bahamas, scrie presa americană. Miliardarul mort este Christopher Cline, iar averea lui era estimată la 2,6 miliarde de dolari.

Christopher Cline a murit după ce s-a prăbușit cu elicopterul în Bahamas

Cline era cunoscut ca unul din cei mai prolifici investitori și a fost numit baronul cărbunilor după ce a readus la viață industria de minerit din statul Ilinois. Acesta s-a îmbogățit mai ales după ce a înființat compania Foresight Energy. Acest se afla în elicopter cu alte 6 persoane, iar printre ele și fiica acestuia.

„Astăzi am pierdut un superstar din Virginia de Vest, iar eu am pierdut un prieten foarte apropiat”, a fost reacția guvernatorului statului Virginia de Vest, Jim Justice. În acest caz s-a deschis o anchetă pentru a se afla cum s-a putut produce prăbușirea elicopterului. Cline avea 61 de ani și era cunoscut și pentru acțiunile sale umanitare, ajutând în special sinistrații.

În elicopter mai erau 6 persoane, printre care și fiica miliardarului. Sursa foto: ABC News

Cine a fost Christopher Cline: La 22 de ani a coborât prima oară în mină. După 10 ani avea propria companie de minerit

Moartea miliardarului este deplânsă și de Biserica Baptistă de Sud din Brenton. Reprezentanții bisericii baptiste au transmis condoleanțe familiei și au spus că toată comunitatea baptistă este alături de cei care i-au pierdut pe cei dragi aflați în aparatul de zbor.

Christopher Cline avea o poveste de viață demnă de un film. Tatăl și bunicul lui erau mineri și a deprins și el această meserie. În anul 1980, la vârsta de 22 de ani, afaceristul a coborât pentru prima oară în subteran, ca miner, în Virginia occidentală. După 10 ani, în 1990, a înființat prima sa companie de minerit, denumită Cline Group.

A fost unul dintre afaceriști apropiați de mineri și le-a susținut drepturile în toți ani în care a făcut ca această industrie să înflorească și în statul american Ilinois.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri