Un miliardar cumpără stadionul Wembley! Shahin Khan vrea să mute NFL-ul în Casa Fotbalului

Alexandru Năstase   
în Fotbal international
26/09/2018, 13:06
Un miliardar cumpără stadionul Wembley! Shahin Khan vrea să mute NFL-ul în Casa Fotbalului GALERIE FOTO
Shahid Khan este patronul lui Fulham, dar și al echipei din NFL, Jacksonville Jaguars

Un miliardar excentric, patronul lui Fulham cumpără Casa Fotbalului, stadionul Wembley! Presa engleză este cea care a anunțat că Shahid Khan a bătut palma cu Federația și este gata să scoată din conturi nu mai puțin de 600 de milioane de lire sterline pentru a-și achiziționa propriul stadion. Cinci luni de zile au ținut negocierile între cele două părți. Pentru ca afacerea să fie făcută sută la sută este nevoie acum ca toți cei 10 membri să aprobe oficial propunerea.

Shahid Khan a promis că Wembley-ul va rămâne în continuare arena pe care naționala Angliei își va desfășura partidele pe de teren propriu, dar cu o singură excepție. În septembrie și în octombrie, omul de afaceri vrea ca arena să găzduiască strict meciuri de fotbal american din liga profesionistă a Statelor Unite. Aceasta a fost singura doleanță a miliardarului pakistanez care a precizat și că echipa pe care o patronează, Fulham, nu își va schimba stadionul și va rămâne în continuare să joace pe Craven Cottage.
Un miliardar cumpără stadionul Wembley! Shahid cu floare în piept
Shahid Khan vrea să cumpere stadionul Wembley și a făcut o ofertă de 600 de milioane de lire sterline

Un miliardar cumpără stadionul Wembley!

Nu e prima afacere tare pe care o face Shahid Khan. Acesta a anunțat în 2013 că a ajuns la un numitor comun pentru achiziționarea clubului de fotbal din Premier League, Fulham cu fostul patron, egipteanul Mohamed Al Fayed. De altfel, presa engleză scria în acea perioadă că întreaga tranzacție a avut loc în jurul sumei de 150 de milioane de lire sterline. Banii nu reprezintă însă o problemă pentru Khan care este al 70-lea cel mai bogat om din lume, conform Forbes cu o avere impresionantă de 8,7 miliarde de dolari.

Nu toată lumea este însă de acord cu înstrăinarea stadionului Wembley. Astfel, mai multe nume importante din fotbalul englez au luat imediat atitudine şi merg pe ideea că federaţia trebuie să blocheze din start această afacere, considerată deloc oportună.

70 este locul ocupat de Shahid Khan în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă

Închide ×