Life

Un milionar din Anglia și-a părăsit soția pentru o refugiată din Ucraina. Pentru ea, a intervenit la cel mai înalt nivel

Jurnaliștii britanici au aflat recent că milionarul Haakon Overli s-a decis la 52 de ani să-și părăsească soția pentru a fi alături de o refugiată din Ucraina.
04.09.2022 | 17:11
Un milionar din Anglia sia parasit sotia pentru o refugiata din Ucraina Pentru ea a intervenit la cel mai inalt nivel
Haakon Overli a fost cucerit irevocabil de refugiata din Ucraina. Foto: dawncapital.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Despre celebrul milionar din Anglia se știe că a condus firma de împrumuturi de tip payday loan Wonga. El a fondat compania de brokeraj online Self Trade, a lansat firma în aprilie 2000 și a vândut-o în luna octombrie a aceluiași an pentru mai mult de 900 de milioane de lire sterline.

Separarea momentului în Anglia

Conform jurnaliștilor tabloidului thesun.co.uk, în 2088, el a început să lucreze timp de un an ca director la Wonga, compania acuzată de parlamentari că a folosit dobânzi foarte mari pentru a profita de clienții cu probleme.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, ea a fost închisă în 2018, după ce a înregistrat pierderi uriașe. De atunci, Haakon Overli a cofondat Dawn Capital, despre care a spus că este cel mai mare investitor specializat în software business-to-business din Europa și are o valoare de peste 2 milioane de lire sterline.

Revenind la viața personală a lui Overli, sursa citată a notat că în martie 2022, el și-a folosit influența pentru a-i convinge pe premierul Boris Johnson și ministrul de interne Priti Patel să accelereze procesul de aducere a refugiatei ucrainene în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Și-a părăsit soția și i-a lăsat proprietatea din Surrey

Ulterior, la doar câteva luni după ce a primit viza, Overli și-a părăsit soția și a renunțat la proprietatea lor din Surrey. Nu cu mult timp în urmă, el a fost lăudat de fostul ministru de externe și fostul ministru al sănătății Jeremy Hunt.

Cei doi s-au întâlnit la o sărbătoare locală, iar conservatorul a scris următorul mesaj pe Twitter: “A fost grozav să întâlnesc un cetățean ucrainean care a fost găzduit de o familie locală…

ADVERTISEMENT

Nimic mai englezesc decât sărbătoarea satului pentru a-i întâmpina.” La 9 martie 2022, milionarul a spus pentru prima dată urmăritorilor săi de pe Twitter că familia sa dorește să ajute un refugiat ucrainean.

Apoi s-a plâns de dificultățile din procesul de sponsorizare catalogându-l “rușinos” în luna aprilie. Altfel, amintim că Ioan Neculae, unul dintre cei mai cunoscuți milionari din România, a ajuns la partaj cu soția lui.

ADVERTISEMENT

Ei au divorțat în urmă cu 16 ani, dar nu au reușit să ajungă la o înțelegere pentru bunurile și afacerile pe care le aveau.

ADVERTISEMENT