News

Un militar american a murit la baza Mihail Kogălniceanu. Primele informații despre cauzele decesului

Reprezentanții bazei militare Mihail Kogălniceanu au anunțat miercuri că un soldat american a murit marți.
07.09.2022 | 18:01
Un militar american a murit la baza Mihail Kogalniceanu Primele informatii despre cauzele decesului
Un soldat american a murit marți, la baza militară Mihail Kogălniceanu. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Conform comunicatului de presă preluat de Agerpres, soldatul american a murit din cauze naturale. Mai departe va fi demarată o investigație pentru a stabili cauzele producerii evenimentului nefericit.

Anchetă după moartea soldatului american

Confirmăm că decesul unui militar american a survenit pe 6 septembrie 2022 şi a avut cauze naturale. Militarul se afla la baza militară Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISEMENT

O investigaţie este în curs, pentru a determina cu exactitate cauzele producerii nefericitului eveniment. Rudele militarului au fost anunţate.

Regretăm pierderea unui membru al echipei, transmitem şi pe această cale condoleanţe familiei şi facem tot ce este necesar pentru a-i sprijini în aceste momente dificile.

ADVERTISEMENT

Grija faţă de soldaţi şi familiile lor este prioritatea noastră“, se arată în comunicatul transmis Agerpres. Altfel, amintim că în acest an, la finalul lunii mai, a fost înregistrat un deces al unui militar român.

Accident mortal pentru un parașutist român

Este vorba despre un parașutist militar care a murit la Buzău, chiar în timpul antrenamentelor. La acea vreme s-a aflat că el era căsătorit și avea un copil.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au transmis că parașutistul militar Cosmin Constantin Scorțea a murit în timpul manevrei de aterizare pe Aerodromul din Boboc: ”Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.”

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea activa la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii și efectuase 67 de salturi până la saltul fatal. Conform MApN, el era atestat pe tipul de parașută BG-7M

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor legale și pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului, a fost sesizat Parchetul Militar. Totodată, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a solicitat ca acest caz să fie preluat de o comisie interne de investigare.

Ulterior s-a aflat că parașutistul militar Cosmin Constantin Scorțea și-a pierdut viața din cauza faptului că nu i s-a deschis parașuta în timpul exercițiului. Din nefericire, impactul cu solul a fost unul extrem de dur.

 

ADVERTISEMENT