News

Un militar în vârstă de 45 de ani a murit în poligon, în Focșani. Acesta a lăsat în urmă doi copii

Un militar în vârstă de 45 de ani a murit în poligon. Bărbatul s-a electrocutat în timpul serviciului
08.09.2021 | 20:52
Un militar in varsta de 45 de ani a murit in poligon in Focsani Acesta a lasat in urma doi copii
Un militar în vârstă de 45 de ani a murit în poligon, în Focșani. Acesta a lăsat în urmă doi copii. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 45 de ani se afla în poligonul de la Bogza din județul Vrancea și el se ocupa de efectuarea unor operațiuni pentru izolarea unor cabluri electrice.

Un militar în vârstă de 45 de ani a murit în poligon, în Focșani. Cum s-a petrecut nenorocirea

Din păcate, misiunea acestuia s-a transformat într-o tragedie atunci când el a fost electrocutat, iar caporalul Manole Costache Gurbet și-a găsit sfârșitul în timpul programului.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat al batalionului din care acesta făcea parte, în apropiere se afla un alt militar care a acționat pentru a-l scoate pe caporal de sub tensiune cât mai repede posibil.

Ulterior, militarul l-a evacuat pe caporal din acea zonă și el a chemat serviciile de urgență și a anunțat și un superior despre ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la fața locului au sosit două ambulanțe și militarul a fost resuscitat minute în șir, însă el nu a răspuns acestor manevre, a mai transmis
Batalionului 469 Sprijin Logistic “Putna”.

Militarul în vârstă de 45 de ani a murit, în ciuda eforturilor depuse de medici

Din păcate, a fost constatat decesul caporalului Manole Costache Gurbet, transmite Monitorul de Vrancea.

ADVERTISEMENT

Pentru a investiga acest caz, conformă brigăzii menționate anterior, a fost constituită o comisie care să cerceteze toate împrejurările în care a avut loc această tragedie.

De asemenea, a fost înștiințat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi. Militarul care a murit, în vârstă de 45 de ani, a lăsat în urmă doi copii și o soție.

ADVERTISEMENT

“În dimineaţa zilei de 8 septembrie 2021, caporalul cls. a III-a Gurbert Manole Costache, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic ‘Putna’, a fost electrocutat în poligonul de tragere Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri de alimentare a instalaţiilor sectorului de tragere ale facilităţii.

Un alt militar, care se afla în serviciu, l-a scos pe caporalul Gurbert de sub tensiune şi l-a evacuat într-o zonă de siguranţă, apoi a apelat serviciul de urgenţă 112 şi a raportat ierarhic despre producerea incidentului.

La faţa locului au ajuns două echipaje de ambulanţă, dar, din păcate, cu toate eforturile de resuscitare, a fost constatat decesul militarului”, se arată într-un comunicat al Brigăzii 282 Blindată “Unirea Principatelor”.

ADVERTISEMENT