News

Un militar și un polițist, vaccinați cu doze din lotul ABV2856 AstraZeneca, au murit în Italia. Nu există dovezi că serul ar fi cauza

11.03.2021 | 22:25
Un militar si un politist vaccinati cu doze din lotul ABV2856 AstraZeneca au murit in Italia Nu exista dovezi ca serul ar fi cauza
ADVERTISEMENT

Cele două decese de după vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca din Italia sunt ale unui militar și unui polițist. Procurorii au deschis un dosar de cercertare pentru omor.

Autoritățile italiene au suspendat vaccinarea cu unul dintre loturile producătorului anglo-suedez. Totuși, au precizat că aceasta este doar o măsură de precauție, fără să existe dovezi clare că serul a contribuit la moartea celor două persoane.

ADVERTISEMENT

Ambele decese sunt ale unor oameni tineri. Primul dintre ei este un subofițer al Marinei, în vârstă de doar 43 de ani. Al doilea bărbat care s-a stins din viață este un polițist de 50 de ani.

Un militar și un polițist, cele doua decese din Italia după vaccinarea cu serul AstraZeneca. Dosar de cercetare pentru omor

Stefano Paterno
Stefano Paterno, subofițer în Marină, decedat la doar 43 de ani
Sursa foto: Gazeta Românească

Stefano Paterno, subofițer în Marină, a decedat în dimineața zilei de joi din cauza unui stop cardiac. Moartea bărbatului s-a produs la o zi după vaccinarea cu prima doză a serului produs de AstraZeneca, scrie Antena 3, citând Gazeta Românească.

ADVERTISEMENT

Vaccinul care i-a fost administrat militarului face parte dintr-un lot despre care Agenția Italiană a Medicamentului consideră că este cauzantul unor efecte adverse severe, ABV2856 . Procurorii au deschis un dosar de cercetare în acest caz.

Întreg personalul spitalului unde a fost realizată procedura a fost audiat. Fiind o acuzație de omor, autoritățile au pus sechestru pe restul dozelor din unitatea medicală respectivă.

ADVERTISEMENT
Davide Villa
Davide Villa, polițist, decedat la 50 de ani
Sursa foto: Gazeta Românească

Un al doilea dosar de cercetare pentru omor a fost deschis în Catania. Davide Villa, un polițist de 50 de ani, s-a stins din viață la 12 zile de la administrarea vaccinului.

Bărbatului i-a fost administrată o doză din același lot de vaccinuri. Ancheta oamenilor legii a fost demarată după apariția acestor informații în presă.

ADVERTISEMENT

În seara zilei de joi, autoritățile din România au decis suspendarea administrării dozelor din lotul ABV2856, care a fost administrat și în țara noastră. Alte nouă țări europene, Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda, au luat decizii asemănătoare, după apariția unor efecte adverse grave, reprezentate de formarea unor cheaguri de sânge.

ADVERTISEMENT