News

Un minor de 14 ani, înecat în lacul unei foste balastiere. Scafandrii l-au găsit după patru ore de căutări

14.06.2020 | 09:01
Un minor de 14 ani inecat in lacul unei foste balastiere Scafandrii lau gasit dupa patru ore de cautari
ADVERTISEMENT

Un minor de doar 14 ani a murit înecat în lacul unei foste balastiere din județul Dâmbovița, iar trupul său a fost găsit de echipajele de intervenție după patru ore de căutări.

Un minor de 14 ani, înecat în lacul unei foste balastiere

Un adolescent de 14 ani din județul Dâmbovița a murit înecat în lacul unei foste balastiere, iar pompierii și scafandrii l-au căutat pe tânăr mai multe ore, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Incidentul nu este singurul de acest gen și arată încă o dată cât de periculoase sunt aceste lacuri formate în locurile în care în trecut erau balastiere.

Locul lacului în cauză este în comuna dâmboviţeană Poiana, iar Garda de Intervenţie Potlogi a fost solicitată pentru a interveni în localizarea unui minor de 14 ani, înecat într-un lac format pe locul unei foste balastiere din localitatea Poiana de Jos.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că minorul de 14 ani venise aici la scăldat alături de un amic, în vârstă de 15 ani.

Scafandrii l-au găsit după mai multe ore de căutări

După ce a fost dată alarma, la fața locului au sosit mai multe echipaje de căutare-salvare, o autospecială de intervenţie şi ambulanţa SMURD de la Garda Potlogi şi 2 echipaje cu 2 bărci pneumatice de la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Forțele de intervenție au fost mobilizate la locul evenimentului pentru a căuta trupul neînsuflețit al băiatului, care dispăruse în apă.

Localnicii știu că lacul este periculos și se feresc de el, iar despre minor aceștia spun că nu știa se înoate.

ADVERTISEMENT

Întrucât pe locul fostei balastiere se acumulase o cantitate foarte mare de apă, de peste 200 mp, a fost cerut ajutorul unui echipaj de scafandri de la ISU Bucureşti-Ilfov. În plus, apa lacului este foarte adâncă, măsurând aproximativ 10-15 metri adâncime.

„Ştim că ar fi vorba de un băiat de 14 ani. Se fac căutări la nivelul luciului apei cu 2 ambarcaţiuni, fără succes la momentul acesta.

Din cauza zonei este o acumulare de apă şi a fost săpat 10-15 metri, am înţeles de la localnici. Pericolul este mare şi pentru salvatori”, a declarat mr. Marius Canciu, de la Detaşamentul de pompieri de la Titu.

Abia după aproximativ 4 ore de căutări, trupul neînsufleţit al băiatului a fost scos la mal de către echipajele de intervenție.

ADVERTISEMENT
Tags: