News

Un minor din Gorj a furat o mașină, iar apoi a abandonat-o. S-a întors să înapoieze cheile

Un minor din Gorj este cercetat după ce a furat o mașină, pe care ulterior a abandonat-o. Unde a fost găsit autoturismul
31.05.2023 | 21:17
Un minor din Gorj a furat o masina iar apoi a abandonato Sa intors sa inapoieze cheile
Un minor din Gorj a furat o mașină, iar apoi a abandonat-o. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un minor din Gorj a furat o mașină, iar apoi a abandonat-o. Incidentul a avut loc în cursul nopții de marți, în orașul Tismana. Băiatul, în vârstă de 17 ani, a pătruns în locuința proprietarului mașinii și i-a furat cheia autorurismului.

Un minor din Gorj a sustras un autoturism, iar apoi l-a abandonat

Polițiștii din Gorj au fost sesizați de către cel care deține mașina că autovehiculul, care era parcat în fața casei sale, i-ar fi fost furat. Agenții au început căutările, descoperind mașina într-un sat din apropierea orașului Tismana.

ADVERTISEMENT

„La data de 30 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au fost sesizați de un bărbat din orașul Tismana, cu privire la faptul că în noaptea de 29/30 mai a.c., persoane necunoscute i-au sustras autoturismul ce se afla parcat în fața locuinței sale.”, a transmis IPJ Gorj.

În cele din urmă, oamenii legii au aflat că responsabil pentru furt este un minor de 17 ani. Adolescentul a intrat în casa bărbatului și a furat cheile autoturismului, aflate pe o masă. Apoi, băiatul a plecat la plimbare.

ADVERTISEMENT

Nu se știe care a fost scopul adolescentului, cert este că după aproximativ 2 kilometri, mașina a fost abandonată. Înainte de a pleca, băiatul ar fi asigurat portierele. Mai mult, s-a întors în casa proprietarului și i-a înapoiat cheile, lâsându-le pe masă.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit că în noaptea de 29/30 mai a.c., un tânăr de 17 ani, din aceeași localitate, ar fi pătruns în curtea locuinței bărbatului, iar de pe o masă ar fi sustras cheia autoturismului pe care l-ar fi condus circa 2 kilometri, după care l-a abandonat în afara părții carosabile, după ce in prealabil a asigurat portierele”, au adăugat oamenii legii.

ADVERTISEMENT

În urma faptei sale, minorul de 17 ani s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de „furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere”. Cercetările sunt în desfășurare.

Un minor de 15 ani s-a răsturnat cu mașina furată de la părinți

Un alt minor care a furat o mașină, după ce s-a drogat, s-a răsturnat cu autoturismul. Evenimentul rutier a avut loc anul trecut, în Satu Mare. Băiatul a sustras mașina chiar de la părinții lui, iar apoi a fugit.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că adolescentul se afla sub influența substanțelor psihoactive, în momentul în care a pierdut controlul asupra volanului, într-un sens giratoriu, iar apoi s-a răsturnat.

Din fericire, nu au fost victime în urma accidentului rutier, dar băiatul a fost anchetat pentru infracțiunile de „furt în scop de folosinţă”, precum și pentru „conducerea unui vehicul fără permis auto, sub influența drogurilor”.

ADVERTISEMENT