News

Un obiect misterios a apărut în România, la trei zile după ce americanii au descoperit unul identic

27.11.2020 | 16:04
Un obiect misterios a apărut în România, la trei zile după ce americanii au descoperit unul identic
Monolit misterios descoperit în Piatra Neamț
ADVERTISEMENT

Un monolit metalic, similar celui din deșertul Utah din SUA a apărut lângă o cecate dacică din Piatra-Neamț.

Monolitul pare identic cu cel descoperit zilele trecute în deșertul american, în statul Utah, și a fost găsit pe un deal din apropierea orașului Piatra-Neamț.

ADVERTISEMENT

Monolitul a fost descoperit pe platoul de pe Bâtca Doamnei, la câțiva metri de un sit arheologic al cetății dacice.

Un monolit ca și în SUA a fost descoperit în Neamț

Structura are aproximativ 4 metri înălțime și pare a fi construită dintr-un metal lucios. Conform Jurnal FM, una dintre fețele structurii triunghiulare este îndreptată spre Muntele Ceahlău, cunoscut drept „muntele sfânt al românilor”.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că pe laturile monolitului sunt gravate spirale și seamănă izbitor de mult cu monolitul găsit în Utah. Părerea specialiștilor în acest caz este așteptată.

MONOLÍT, -Ă, monoliți, -te, adj. Care este constituit dintr-o singură bucată, dintr-un singur bloc (1). ♦ Fig. Bine închegat, sudat; unitar, omogen; trainic, monolitic. ♦ (Substantivat, n.) Monument construit dintr-un singur bloc de piatră. – Din fr. monolithe.

Monolitul poate fi de origine extraterestră

Americanii au găsit un monolit similar în deșertul din Utah, din pură întâmplare. Oamenii numărau oi sălbatice din elicopter când au dat peste structura misterioasă.

ADVERTISEMENT

Monolitul pare înfipt în pământ și are 3 metri înălțime. Făcut din metal, a fost zărit din elicopter tocmai pentru că strălucește. „Zburam chiar deasupra acestuia. Ooh, întoarce, întoarce! Și nu înţelegeam de ce. Mi-a spus: E ceva acolo, trebuie să aruncăm o privire”, a rememorat unul dintre biologii aflați în elicopter.

Cercetătorii nu știu momentan ce să creadă despre monolit, însă par mai degrabă deschiși la teoria conform căreia monolitul a fost amplasat acolo de către un arist. Desigur, extratereștrii nu puteau lipsi din discuție.

„Nu părea aruncat la întâmplare pe pământ. Am făcut şi glume. Am stabilit că ceilalţi trebuie să fugă imediat dacă unul dintre noi dispare brusc”, a explicat pilotul elicopterului.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri