News

Un mort la Portland, în timpul unor ciocniri între manifestanţi împotriva rasismului şi susţinători ai lui Trump!

30.08.2020 | 15:25
Un mort la Portland in timpul unor ciocniri intre manifestanti impotriva rasismului si sustinatori ai lui Trump
ADVERTISEMENT

O persoană a murit prin prin împuşcare la Portland, în Oregon, în nord-vestul Statelor Unite, în timpul unor ciocniri între manifestanţi antirasişti şi susţinători ai lui Donald Trump.

Informația a fost confirmată la distanță de doar câteva ore de poliţia locală. Oamenii legii spun că victima a fost transportată la spital, dar medicii n-au mai putut să-i salveze viața.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în ultimele zile, orașul Portland s-a transformat într-un adevărat epicentru al unor manifestaţii regulate împotriva violenţelor poliţiei în Statele Unite.

Un om a murit la Portland în timpul unui protest

Totul vine ca reacție la moartea lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani asfixiat cu genunchiul de către un poliţist alb, în mai, la Minneapolis.

ADVERTISEMENT

Aceste manifestaţii s-au relansat după ce alt afroamerican, Jacob Blake, a fost rănit grav la Kenosha, în Wisconsin, unde a fost împuşcat în spate de către un poliţist alb.

Presa locală scrie că o ”caravană de mai multe sute de maşini” conduse de către susţinători ai preşedintelui Donald Trump s-a adunat în centrul Portlandului.

ADVERTISEMENT

Poliţia din Portland a semnalat pe Twitter ”violenţe între manifestanţi şi contramanifestanţi” şi a anunţat că ”poliţişti au intervenit şi au procedat în anumite cazuri la arestări”.

Poliţia nu a precizat însă dacă focurile de armă soldate cu o victimă au legătură directă cu manifestaţiile. Tirurile au avut loc chiar în centrul oraşului. O anchetă cu privire la omor este în curs, a anunţat Poliția

ADVERTISEMENT

De altfel, oamenii legii spun că ”au auzit tiruri dinspre cartier (…) şi au găsit la faţa locului o victimă împuşcată în piept”.

ADVERTISEMENT
Tags: