News

Un mort și 12 răniți în urma unui atac armat în SUA. Atacatorul era la volanul unei mașini. Video

Un bărbat din Arizona aflat la volanul unei mașini a rănit la întâmplare 13 persoane.
18.06.2021 | 15:35
Un mort si 12 raniti in urma unui atac armat in SUA Atacatorul era la volanul unei masini Video
ADVERTISEMENT

Atac armat în Arizona. Un bărbat aflat la volanul unei mașini  a tras la întâmplare în mulțime. O persoană a decedat, iar alte 12 au fost rănite.

Actele de violență au durat o oră și jumătate, iar atacatorul s-a deplasat în opt locuri diferite de la periferia orașului Phoenix. Patru persoane au fost împușcate, iar celelalte au suferit răni ușoare, cele mai multe de la cioburi. Atacatorul a fost arestat.

ADVERTISEMENT

Un mort și 12 răniți în urma unui atac armat în SUA

Deocamdată nimeni nu știe ce l-a împins pe atacator să facă un asemenea gest. Acesta s-a plimbat aproximativ o oră și jumătate cu mașina la periferia orașului Phoenix, în opt locații, timp în care a ucis o persoană și a împușcat alte patru.

“Nu știm care erau motivațiile, nu avem nicio idee despre ce gândea această persoană când s-a dus să comită aceste fapte.

ADVERTISEMENT

Evident, vrem să elucidăm acest lucru, pentru că multor oameni le este frică, mulți oameni au fost afectați”, a declarat joi un purtător de cuvânt al poliției locale din Peoria, Brandon Sheffert.

Bărbatul a fost prins după ce pompierii au găsit autoturismul acestuia în baza descrierii făcute de mai mulți martori. Acesta nu a opus rezistență la arestare. În mașină s-a găsit și arma folosită în atac.

ADVERTISEMENT

Câte persoane au fost ucise în 2021 în SUA

De la începutul anului în Statele Unite au murit 279 de persoane, în atacuri asemănătoare, susțin cei de la Gun Violence Archive, atacuri în masă în care au fost ucise de fiecare dată cel puțin patru persoane.

Luna trecută, în California, un angajat la un centru pentru coordonarea traficului feroviar și-a ucis opt colegi. Presupusul atacator a fost apoi împușcat de polițiști și a murit pe loc.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului San Jose, unde a avut loc incidentul a declarat că bărbatul își incendiase propria casă înaintea atacului.

În luna martie a avut loc un alt atac în masă în Colorado. Un bărbat a împușcat zece oameni, printre care și un polițist într-un supermarket.

Numărul victimele armelor de foc a crescut alarmant în Statele Unite ale Americii. Peste 20.200 de persoane și-au pierdut viața ( inclusiv sinucider).

ADVERTISEMENT
Tags: