News

Un muncitor a căzut de la înălțime în timp ce încărca un utilaj cu zahăr. Bărbatul a murit pe loc

Un muncitor din Pitești a murit după ce a căzut de la înălțime în timp ce încărca un utilaj cu zahăr. Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru bărbat.
31.08.2022 | 13:28
Un muncitor a cazut de la inaltime in timp ce incarca un utilaj cu zahar Barbatul a murit pe loc
Ambulanță chemată la Pitești, pentru a salva un muncitor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, lucra la o firmă din județul Argeș și a căzut în timp ce încărca cu zahăr un utilaj folosit la ambalarea produselor. Inspectoratul Teritorial de Muncă va verifica acest incident, alături de Poliție.

Un muncitor a murit în Argeș, după ce a căzut de la înălțime

”La faţa locului au fost direcţionaţi poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, precum şi poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti.

ADVERTISEMENT

Din primele verificări, s-a stabilit că, un bărbat de 45 de ani, din Valea Danului, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce efectua activităţi de încărcare cu produs vrac a unui utilaj pentru ambalat, în împrejurări care urmează să fie stabilite din cercetări, ar fi căzut de la înălţime”, a transmis Poliţia judeţeană Argeş.

Deși au fost efectuate manevrele specifice de resuscitare, medicii ajunși la fața locului nu au mai putut să-l salveze pe bărbat. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, precum și nerespectarea măsurilor de siguranță la locul de muncă, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Acest caz nu este singular în Argeș. În luna aprilie un bărbat de 56 de ani a murit, fiind accidentat mortal de un utilaj manevrat de un coleg mai tânăr, în vârstă de 34 de ani.

De asemenea, în luna februarie un bărbat în vârstă de 43 de ani și-a pierdut viața după ce a fost prins sub un mal de pământ. Toate cazurile sunt accidente de muncă, ridicând mari semne de întrebare asupra modului în care companiile din acest județ își respectă și protejează angajații.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există cazuri similare în întreaga țară, cel mai elocvent fiind al bărbatului care a murit electrocutat la Liberty Galați.

”În data de 22.11.2021 ne-a fost comunicat faptul că un angajat de la Liberty Galați a decedat în timpul programului de lucru. Fiind vorba de un incident soldat cu deces la angajator, acesta este cercetat, în conformitate cu prevederile legii sănătății și securității în muncă, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați. Suntem în cercetare”, explica Laurențiu Asaftei, directorul ITM Galați.

ADVERTISEMENT

”Efectuăm audieri și așteptăm documente de la organele de specialitate pentru a corobora informații. Colaborăm în acest sens cu Serviciul de Medicină Legală, organele de cercetare penală şi experți tehnici”, completa șeful ITM.

ADVERTISEMENT
Tags: