News

Un muncitor a murit după un accident la centrala nucleară de la Cernavodă

07.07.2020 | 16:14
Un muncitor a murit dupa un accident la centrala nucleara de la Cernavoda
Centrala nucleară de la Cernavodă va produce un izotop pentru tratarea cancerului *foto: Pro Tv
ADVERTISEMENT

Un angajat din cadrul personalului contractor al centralei nucleare de la Cernavodă a murit în urma unui accident.

Informația a fost făcută publică de Nuclearelectrica, operatorul centralei, prin intermediul unui comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Oficialii nu au explicat, în detaliu, în ce condiții s-a produs accidentul și cum a decedat bărbatul.

Un accident la centrala nucleară de la Cernavodă s-a soldat cu decesul unui angajat

SN Nuclearelectrica SA anunţă că în data de 07.07.2020, la CNE Cernavodă a avut loc un accident în urma căruia un coleg a decedat. Colegul nostru face parte din personalul contractor al centralei”, au transmis reprezentanţii producătorului de energie.

ADVERTISEMENT

Cu toate că ambulanța a ajuns în timp record la fața locului, medicii nu au putut să-l salveze pe bărbat și au constatat decesul.

SN Nuclearelectrica SA a informat autorităţile (Inspectoratul Teritorial de Munca şi Poliţia Română) conform cerinţelor legale şi urmează ca autorităţile să efectueze investigaţiile aferente pentru a afla cauzele şi circumstanţele care au condus la accident. SN Nuclearelectrica SA prezintă condoleanţe familiei şi regretă profund acest accident!”, este precizat în comunicat.

ADVERTISEMENT

Cele două reactoare nuclare ale centralei de la Cenravodă produc 20% din electricitatea țării. Reactoarele sunt operate de Nuclearelectrica.

Conform Agerpres, unitatea 1 se află în programul de oprire planificată, din 20 iunie 2020. Momentan, muncitorii efectuează activități din programele de mentenanță preventivă/corectivă, programul de inspecții, de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate și de implementare modificări.

ADVERTISEMENT

Potrivit prezentării oficiale, centrala nuclearoelectrică sau atomoelectrică de la Cernavodăeste unica de acest fel din România. În prezent funcționează unitățile I și II, care produc împreună circa 20% din consumul de energie electrică al țării. Planul inițial, datând de la începutul anilor 1980, prevedea construcția a cinci unități.

Reactorii nucleari de la Cernavodă utilizează tehnologia canadiană cunoscută sub acronimul CANDU. Apa grea, folosită drept moderator, a fost produsă la ROMAG PROD Drobeta-Turnu Severin.

ADVERTISEMENT
Tags: