News

Un muncitor a murit pe un șantier din Craiova. Polițiștii au deschis dosar penal

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunțat vineri că au deschis dosar penal după ce au constatat că un muncitor al unei firme de construcţii a decedat pe un şantier din Craiova.
08.07.2022 | 17:45
Un muncitor a murit pe un santier din Craiova Politistii au deschis dosar penal
Un muncitor a murit pe un șantier din Craiova când programul de lucru se apropia de final. Foto: pixnio.com
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au anunțat că este vorba despre un muncitor în vârstă de 54 de ani, care lucra pe șantierul situat pe o stradă din Craiova. La un moment dat, omul a căzut la pământ după ce i s-a făcut rău.

Muncitor decedat pe șantier, la 54 de ani

Imediat, colegii acestuia au sunat la 112, dar medicii sosiți la fața locului nu au mai avut ce să facă. În ciuda manevrelor de resuscitare, ei au fost nevoiți să constate decesul muncitorului.

ADVERTISEMENT

”La data de 7 iulie a.c., ora 17,47, Secţia nr. 3 Poliţie Craiova a fost sesizată prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe strada Calea Bucureşti, din municipiul Craiova, este o persoană decedată.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei, care, în urma cercetărilor efectuate au stabilit faptul că, un bărbat de 54 de ani, din municipiul Craiova, angajat al unei societăţi comerciale cu specific construcţii, în timp ce se afla pe un şantier i s-a făcut rău, căzând pe sol“, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

Mai departe, oamenii legii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

A murit după ce a căzut de la înălțime

Altfel, amintim că un alt muncitor a murit la 20 iunie după ce căzut de la aproximativ cinci, șase metri. El a suferit mai multe leziuni grave, iar medicii nu au mai putut interveni pentru a-l salva

ADVERTISEMENT

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție TF Focșani au fost cei care fost sesizați telefonic cu privire la acest accident. Muncitorul desfășura activități specifice pe stâlpul rețelei electrice de iluminat și la un moment dat a căzut în gol.

Conform presei locale, la fața locului a sosit echipa operativă din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Vrancea. De asemenea, la locul accidentului s-a prezentat un specialist criminalist din cadrul I.P.J. Vrancea.

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost anunțați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală, dar a decedat ulterior.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru efectuarea stabilirii cu exactitate a celor întâmplate și luarea măsurilor legale care se impun, conform monitoruldevrancea.ro.

ADVERTISEMENT