News

Un muncitor nepalez a fost găsit mort într-o pensiune din Argeș. Prima ipoteză a Poliției

Un muncitor nepalez a fost găsit mort într-o pensiune din Argeș. Prima ipoteză a Poliției, după ce anchetatorii au ajuns la fața locului și au constatat decesul.
16.05.2023 | 17:11
Un muncitor nepalez a fost gasit mort intro pensiune din Arges Prima ipoteza a Politiei
Un muncitor nepalez a fost găsit mort . Sursa foto: europafm.ro
ADVERTISEMENT

Un muncitor nepalez a fost găsit mort într-o pensiune din Argeș. Prima ipoteză a Poliției, după ce anchetatorii au ajuns la fața locului și au constatat decesul. Se pare că bărbatul lucra legal în România și a fost găsit mort chiar într-o cameră a pensiunii unde era angajat.

Un muncitor nepalez a fost găsit mort într-o pensiune din Argeș

Prima ipoteză ar fi cea a unei sinucideri, deși e neclar ce l-ar fi determinat pe tânărul de 30 de ani să comită acest gest dramatic. ”În ziua de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că un bărbat de cetăţenie nepaleză ar fi recurs la un gest suicidal, fiind găsit decedat într-o încăpere a societăţii de cazare turistică unde acesta lucra.

ADVERTISEMENT

La faţa locului au intervenit poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, care au constatat că cele sesizate se confirmă, verificările fiind preluate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Câmpulung”, informează reprezentanţii Poliţiei judeţene Argeş.

Nepalezul a fost găsit spânzurat de o grindă în mansarda pensiunii, acolo unde lucra alături de doi conaționali. ”Nepalezul în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost găsit spânzurat într-o pensiune din comuna Rucar, județul Argeș. Bărbatul e din Nepal, nu a venit în România cu alte rude, lucra însă la pensiunea respectivă cu alți doi conaționali”, a precizat Ziarul Argeșul.

ADVERTISEMENT

Acest caz nu este singular, pentru că în ultimii ani tot mai mulți cetățeni asiatici au murit într-un mod bizar pe plaiuri românești. Potrivit News.ro, bărbatul era sosit în România de un an, lucra aici legal și nu avea nicio problemă cu șederea în țara noastră. ”În cauză urmează să fie înregistrat dosar penal conform art. 192 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, precizează IPJ Argeş. Trupul neînsufleţit va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru stabilirea cauzei decesului, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc”, au transmis autoritățile.

În luna noiembrie, un alt tânăr din Nepal murea într-un mod identic, spânzurat într-o ghenă de gunoi din Regie, în București. Acest tânăr, pe numele său Gurung, venise din Nepal ca să muncească în România, așa cum fac toți asiaticii care pleacă în Europa pentru o viață mai bună. Gurung ajunsese în București în urmă cu doi ani, însă în acest caz bărbatul rămăsese fără contract de muncă și urma să se întoarcă acasă în trei luni.

ADVERTISEMENT

”În seara zilei de 9 noiembrie 2022, în jurul orei 21.00, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-o anexă a unei clădiri, din Sectorul 6, a fost găsită o persoană care nu mai prezenta semne vitale.

La fața locului s-au deplasat echipaje de prim ajutor, precum și polițiști din cadrul secției. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei. Trupul neînsuflețit a fost transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, transmitea Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Era de fapt al doilea nepalez care se sinucidea în zona București în doar câteva luni. Specialiștii și psihologii spun că acești oameni au probleme de adaptare și nu reușesc să se facă înțeleși de cei din jur, din cauza diferențelor culturale. ”Problema este că nu există mecanisme de sprijin. Nu există oameni care vorbesc limba lor, nu există ambasade care să îi sprijine, nu știu ce să facă, nu își cunosc drepturile, așa că se profită de ei cu fiecare ocazie”, a explicat Ruban Jayathas, manager originar din Sri Lanka.

”Oamenii ăia sunt reduși practic la doar forță de muncă, dar un om nu este doar forță de muncă. Un om este și suflet, este și familie, este și părinte poate, soț… Ar trebui să avem puțin mai multă grijă de oamenii pe care îi importăm pentru forță de muncă”, a explicat și psihologul Adriana Petrescu.

ADVERTISEMENT
Tags: