News

Muncitorii prinși sub dărâmăturile de la Mina Uricani au fost găsiți morți

16.04.2020 | 12:45
Muncitorii prinsi sub daramaturile de la Mina Uricani au fost gasiti morti
ADVERTISEMENT

Un muncitor prins sub dărâmăturile de la Mina Uricani, după prăbușirea unui turn de extracție, a fost găsit mort de echipele de salvatori.

UPDATE, ora 12:45 / ISU Hunedoara a anunțat că a fost găsit și al doilea muncitor prins sub dărâmăturile de la Mina Uricani, dar și acesta este mort. Trupul acestuia urmează să fie extras.

ADVERTISEMENT

”Cei doi muncitori sunt decedaţi. Au leziuni incompatibile cu viaţa. Oficial, decesul este declarat de medici sau anchetatori”, a anunțat ISU Hunedoara.

”A fost găsit şi al doilea muncitor, în vârstă de 31 de ani, prins sub turnul prăbuşit. Se afla, îngropat sub dărâmături, la câţiva metri de colegul său. Echipele de intervenţie ale Detașamentului Petroşani acţionează pentru extragerea bărbatului”, precizează autoritățile.

ADVERTISEMENT

Un muncitor prins sub dărâmăturile de la Mina Uricani a fost găsit mort

Conform Agerpres, echipele de salvatori au reuşit să ajungă, joi dimineaţă, la prima victimă surprinsă sub dărâmăturile de la Mina Uricani, dar muncitorul a fost găsit mort.

”Unul dintre muncitorii prinşi sub turnul de extracţie prăbuşit al Minei Uricani a fost găsit. Se fac eforturi pentru scoaterea acestuia de sub o placă de beton. Nu prezintă semne că ar fi în viaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

ADVERTISEMENT

O echipă lărgită a Detaşamentului Petroşani, alcătuită din nouă pompieri, a demarat acţiunea de îndepărtare a molozului rezultat în urma prăbuşirii. Aceștia sunt ajutați de cinci utilaje grele ale firmei de ecologizare, ale exploatării miniere şi ale Consiliului Local Uricani.

Un al treilea muncitor a reușit să se salveze

Echipele de salvare au reluat, joi dimineaţă, operaţiunea de căutare a celor doi muncitori care au fost surprinşi sub moloz după surparea turnului de extracţie de la Mina Uricani, din Valea Jiului.

ADVERTISEMENT

ISU Hunedoara a anunțat miercuri seară că a întrerupt căutările din cauza întunericului. Pe lângă pompieri, la acșiune a fost utilizată o cameră cu termoviziune, dar şi mai multe echipaje canine.

Un turn de extracție al cărbunelui s-a prăbușit miercuri la Mina Uricani, din județul Hunedoara, prinzând sub dărâmături doi muncitori din zonă, unul de 31 și altul de 41 de ani. Din informațiile autorităților, un al treilea a reuşit să se salveze.

Turnul cu schip care s-a prăbușit era utilizat în procesul de extracţie al cărbunelui la exploatările miniere. Mina Uricani este în această perioadă în proces de ecologizare, activitatea în subteran fiind oprită total de la începutul acestui an.

Lucrările de demolare a construcțiilor existente şi cele de ecologizare a terenurilor rămase libere au debutat la startul anului 2020, toate aceste operaţiuni fiind prevăzute să se încheie până la sfârşitul anului.

ADVERTISEMENT
Tags: