News

Un muncitor român de la un abator din Germania a murit. Fabrica, focar de coronavirus

22.05.2020 | 16:34
Un muncitor roman de la un abator din Germania a murit Fabrica focar de coronavirus
ADVERTISEMENT

Un muncitor român de la un abator din Birkenfeld, Germania, unde au fost depistați mai mulți angajați bolnavi de COVID-19, a murit fără a avea însă legătură cu virusul.

Un muncitor român de la un abator din Germania a murit

Conform Antena 3, care citează Ministerul de Externe, muncitorul român de la abatorul din Germania fusese testat pentru coronavirus înainte de a muri, iar rezultatul ieșise negativ de două ori.

ADVERTISEMENT

”Potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente”, a transmis MAE.

Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

ADVERTISEMENT

Peste 200 de români care muncesc la abatorul de la Birkenfeld, infectați cu coronavirus

Ministerul de Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

Peste 200 de români care muncesc la abatorul de la Birkenfeld au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Aceștia lucrau alături de alți 500 de oameni la compania de prelucrarea cărnii de ani de zile și erau stabiliți în localitate, nefiind muncitori sezonieri.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, doar cinci persoane au avut nevoie de tratament în regim de spitalizare, în timp ce un singur român a ajuns la Terapie Intensivă. Românii afectați de coronavirus nu au apelat la serviciile Ambasadei României la Berlin și nici la Consulatul General al României la Stuttgart.

Cei peste 200 de muncitori români de la abatorul din Birkenfeld, confirmați ca fiind infectaţi cu noul coronavirus au asigurări medicale, iar partea germană va plăti pentru carantinarea, eventual spitalizarea acestora.

ADVERTISEMENT

Conform prevederilor legislative germane, românii de la abatorul din Birkenfeld sunt plătiţi pe perioada carantinei sau a internării în spital. Aceste informaţii au fost confirmate şi de către angajatorii direcţi ai lucrătorilor români, respectiv companiile subcontractate de către abatorul german.

ADVERTISEMENT