News

Un nou accident la rafinăria Petromidia. Un bărbat și-a pierdut viața, iar o femeie a fost grav rănită

Doi angajați ai companiei Rompetrol care lucrau la Petromidia Năvodari au fost victimele unui grav accident de muncă după ce au căzut într-un bazin cu azot.
13.05.2023 | 22:08
Un nou accident la rafinaria Petromidia Un barbat sia pierdut viata iar o femeie a fost grav ranita
Rafinaria Petromidia din Năvodari/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un bărbat și-a pierdut viața, iar o femeie a fost resuscitată după ce au căzut într-un bazin cu azot din incinta rafinăriei Petromidia Năvodari. Acesta este primul accident grav de muncă de la rafinăria deținută de Rompetrol după cel din 2021.

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o rafinărie din oraşul Năvodari, s-ar fi produs un accident de muncă. Din primele informaţii rezultă că doi angajaţi ar fi căzut într-un rezervor de azot”, a transmis inițial Poliţia Judeţeană Constanţa.

ADVERTISEMENT

ISU Constanța a trimis imediat la fața locului mai multe echipaje de pompieri și de ambulanță, iar în urma intervenției au fost scoase din bazin cele două persoane, ambele fiind inconștiente. Primele îngrijiri medicale li s-au dat la fața locului însă bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Colega acestuia a intrat la un moment dat în stop cardiorespirator, însă manevrele de resuscitare au avut succes și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Constanța. Starea femeii rămâne în continuare foarte gravă.

ADVERTISEMENT

Trei accidente grave în mai puțin de un deceniu

Ulterior, compania Rompetrol – KMG International a dat publicității un comunicat legat de această tragedie. „În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, în cadrul unității de petrochimie (instalația de polipropilenă – PP). Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru – prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri (…)

Suntem alături de familiile colegilor noștri și îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului”, a precizat compania.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, pe 2 iulie 2021, a avut loc un alt accident la Petromidia Năvodari, când o conductă fisurată a dus la o explozie urmată de un incendiu. Tragedia s-a soldat cu moartea a doi angajați, în timp ce alți patru au fost grav răniți.

Una dintre victime a murit pe loc în urma suflului exploziei, iar cealaltă a decedat unsprezece zile mai târziu, din cauza arsurilor grave suferite. Dintre cei patru răniți grav, doi au fost transportați în Germania pentru a primi asistență medicală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe 22 august 2016, în incinta rafinăriei de la Năvodari a avut loc o explozie în urma căreia doi angajați ai companiei Rominserv și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți. Victimele efectuau lucrări de reparații la o conductă care aparținea Rompetrol Rafinare și care transporta distilat de vid, produs prin încălzirea țițeiului la o temperatură cuprinsă între 360 și 380 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: