News

Un nou atac armat în SUA. Doi morți și un rănit după ce o persoană a deschis focul în fața unei biserici

Autoritățile din SUA au anunțat un nou atac armat soldat cu victime. Doi morți și un rănit au fost raportați în Alabama, după ce o persoană a deschis focul în fața unei biserici.
17.06.2022 | 10:04
Un nou atac armat in SUA Doi morti si un ranit dupa ce o persoana a deschis focul in fata unei biserici
Atac armat în fața unei biserici din SUA. Doi morți și un rănit în Alabama. Sursa foto: colaj Fanatik/ Twitter
ADVERTISEMENT

Poliția din SUA a raportat un nou atac armat soldat cu morți și răniți. Incidentul a avut loc în sudul țării.

Atac armat în fața unei biserici din SUA. Doi morți și un rănit în Alabama

Potrivit presei americane, două persoane au fost ucise, joi, într-un atac armat care a avut loc la o biserică dintr-o suburbie din Birmingham, Alabama, a anunţat Poliția, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT

Atacatorul a deschis focul în Vestavia Hills, o suburbie aflată la circa 10 kilometri de Birmingham.

Sursa citată, care prezintă informațiile căpitanului Shane Ware de la Poliția din Vestavia Hills, mai scrie că un suspect, care nu a fost identificat, este în custodia autorităţilor.

ADVERTISEMENT


”Din informațiile adunate în această seară, reiese că un suspect s-a apropiat de un grup mic de lângă o biserică și a deschis focul. Trei persoane au fost împușcate.

Două dintre ele sunt decedate. O persoană este tratată la un spital local”, a spus Ware la o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Atacul a fost consemnat la Biserica Episcopală Sf. Ștefan din Vestavia Hills, în jurul orei 18:22, ora locală.

Comunitatea locală, șocată de acest nou atac tragic din SUA

Kelley Hudlow, un preot episcopal din Alabama, a declarat pentru presa de peste ocean că biserica și comunitatea locală sunt în stare de șoc după această tragedie.

ADVERTISEMENT

”Este șocant. Sfântul Ștefan este o comunitate construită pe dragoste, rugăciuni și har. Oameni de toate credințele se adună să se roage după această dramă”.

Preotul a mai adăugat că biserica primește mesaje de susținere din toate colțurile SUA și din lume. ”Avem nevoie de toată lumea. Rugați-vă, gândiți-vă, meditați și trimiteți dragoste acestei comunități pentru că vom avea nevoie de toate acestea”, a spus părintele.

Tragedia de joi a fost cea mai recentă dintr-un lung șir de atacuri mortale care au zguduit națiunea americană. Sâmbătă, mii de oameni s-au adunat la National Mall din Washington, DC, pentru a cere măsuri mai stricte de control al armelor după recentele tragedii de la Buffalo, New York și Uvalde, Texas.

ADVERTISEMENT
Tags: