News

Un nou atac armat în SUA. Patru morți după ce un bărbat a deschis focul la un spital din Tulsa. Video

Patru persoane au fost ucise după ce un bărbat a deschis focul la un centru medical din Tulsa (statul Oklahoma, SUA) miercuri după-amiază. Individul era înarmat cu o pușcă și un pistol.
02.06.2022 | 08:11
Un nou atac armat in SUA Patru morti dupa ce un barbat a deschis focul la un spital din Tulsa Video
Primii polițiști au intervenit la fața locului la 3 minute după ce au fost raportate focurile de armă. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Poliția a ajuns la spitalul St Francis în trei minute după ce a fost primit apelul de urgență. Intervenția rapidă a limitat numărul morților. La fața locului au fost descoperite și mai multe persoane rănite.

Atac armat la un mare centru medical din Tulsa

Șeful adjunct al poliției din Tulsa, Eric Dalgleish, a declarat într-o conferință de presă organizată la puțin timp după finalul evenimentelor: ”În acest moment avem patru civili care au murit și un trăgător care a murit.”

ADVERTISEMENT

El a spus că trăgătorul a suferit răni fatale prin împușcare și se crede că bărbatul care nu a fost identificat s-ar fi sinucis. Suspectul ”avea o armă lungă și o armă de mână la fața locului în acel moment”, a spus Dalgleish, conform BBC.

Nu au fost disponibile informații cu privire la o posibilă motivație a atacului, dar se crede că locul nu a fost ales întâmplător. Dalgleish a declarat că poliția a primit un apel despre un atacator activ la ora locală 16:52 și a ajuns la fața locului în trei minute.

ADVERTISEMENT

Acest atac vine la câteva zile după cel din Texas

Ofițerii care au sosit au auzit focuri de armă în clădire și asta i-a îndrumat spre etajul al doilea”, a precizat el. Oamenii legii interoghează în prezent martorii din clădire, inclusiv pe cei care se aflau la etajul al doilea, unde a avut loc atacul.

Vorbind pentru ABC News, căpitanul Richard Meulenberg a declarat că, în momentul în care poliția a ajuns la campusul medical, ”a constatat că mai multe persoane au fost împușcate”, iar unele dintre ele muriseră deja.

ADVERTISEMENT

A fost o ”scenă catastrofală”, a spus el. Președintele SUA, Joe Biden, a fost informat cu privire la împușcăturile din Tulsa. Sâmbăta trecută, liderul de la Casa Albă i-a îndemnat pe americani să își facă auzită vocea pentru a preveni noi violențe armate, după uciderea a 19 copii și a doi profesori într-o școală din Texas.

Tags: