News

Un nou atac armat în SUA. Trei morți și doi răniți grav în statul Wisconsin

18.04.2021 | 20:47
Un nou atac armat in SUA Trei morti si doi raniti grav in statul Wisconsin
ADVERTISEMENT

Seria atacurilor soldate cu morți și răniți din SUA pare fără sfârșit. Un nou atac armat a avut loc duminică dimineața în statul Wisconsin, lăsând în urmă trei morți și doi răniți în stare gravă.

Potrivit presei de peste ocean, un individ alungat inițial de la o tavernă din orașul Kenosha a revenit la acea locație, înarmat, și a deschis focul. David Beth, șeful Poliției din acest district american nu a exclus posibilitatea ca mai multe persoane să fie implicate în atac.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, nu este clar dacă atacatorul a acționat singur. ”Oricine a deschis focul este încă în libertate”, a spus ofițerul Beth. Acesta a cerut oricărei persoane care deține informații despre posibili atacatori să contacteze autoritățile.

Trei morți și doi răniți grav în statul Wisconsin, după un nou atac armat

Trei persoane au fost ucise și alte două rănite grav într-un nou atac armat care a avut loc duminică la un bar din Kenosha, Wisconsin, au spus oficialii din Poliția locală pentru presa americană.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 12:45, un om înarmat s-a întors la Somers House Tavern, de pe Sheridan Road, după ce a fost dat afară într-o primă fază, și a deschis focul, a declarat șeful de Poliție din Kenosha, David Beth, în timpul unei conferințe de presă duminică dimineață, scrie CNN.

Oficialul din Poliție descrie atacul armat ca fiind o ”situație vizată”, spunând că cele trei persoane care au fost ucise ”probabil se cunoșteau”.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, autoritățile îndeamnă la calm populația din zonă și sunt convinse că atacatorii nu vor mai reveni, ei vizând doar anumite persoane în prima fază a atacului.

Nu credem că a fost un act întâmplător”, a spus polițistul. ”Nu cred că oamenii din această zonă sunt în pericol din cauza faptului că suspectul încă nu a fost capturat”.

ADVERTISEMENT

Atacurile armate din SUA au explodat în 2021

Potrivit celor de la Gun Violence Archive, o organizaţie non-profit, în SUA s-au înregistrat cel puţin 147 de atacuri armate în 2021. Acest număr include numai incidentele armate cu cel puţin patru victime, notează Xinhua.

În urmă cu doar două zile, cel puţin opt persoane au fost ucise într-un atac cu armă de foc care a avut loc la Indianapolis, în statul american Indiana, a anunţat poliţia. Atacatorul s-a sinucis ulterior.

ADVERTISEMENT
Tags: