News

Un nou atac armat în SUA. Trei morți și șapte răniți într-un oraș de lângă Chicago

Polițiștii orașului Gary (situat la 25 km de centrul orașului Chicago) au anunțat că marți au fost raportate mai multe focuri de armă într-un bloc de pe Missouri Street.
05.07.2022 | 23:33
Un nou atac armat in SUA Trei morti si sapte raniti intrun oras de langa Chicago
Poliția din Gary a cerut ajutorul unităților din orașele vecine. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au descoperit trei morți și șapte persoane rănite. Atacul armat a fost înregistrat în timpul unei petreceri organizate cu ocazia Zilei Naționale a SUA.

Continuă seria atacurilor armate în SUA

Amintim că luni, 4 iulie, într-o suburbie a orașului Chicago a fost înregistrat un atac armat soldat cu cel puțin șase morți și zeci de răniți. Atacatorul a tras de pe un acoperiș, chiar în timpul paradei organizate cu ocazia zilei de 4 Iulie, dar în cele din urmă a fost arestat de forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Revenind la atacul din Gary, polițiștii au dezvăluit că împușcăturile au avut fost auzite în cartierul rezidențial în jurul orei 12:45. Locotenentul Dawn Westerfield a precizat că răniții au fost transportați la spitale, dar autoritățile nu au comunicat nicio informație cu privire la gravitatea rănilor victimelor.

Westerfield a declarat că anchetatorii încearcă să determine care au fost circumstanțele împușcăturilor, inclusiv dacă au fost implicați mai mulți trăgători.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Biroului medicului legist din Lake County au declarat că printre cei uciși se numără o femeie de 20 de ani din Olympia Fields, Illinois, dar și un bărbat de 26 de ani din Lafayette, Indiana. A mai fosy ucis și un bărbat de 25 de ani din Merrillville, Indiana, conform abcnews.go.com.

Au fost aflate numele celor trei tineri uciși

Poliția din Gary a declarat că scenele sângeroase au fost raportate la blocul 1900 de pe Missouri Street. Ulterior au fost identificate și cele trei persoane care au murit: Marquise Hall, în vârstă de 26 de ani, Laurence Mangum, în vârstă de 25 de ani, și Ashanti Brown, în vârstă de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Celelalte victime au fost transportate la spitalele din zonă cu ambulanța și în mașini personale. A fost solicitat și ajutorul agențiilor de poliție din orașele vecine, conform nbcchicago.com.

Polițiștii au transmis că persoanele care au informații despre acest incident sunt rugate să contacteze Unitatea de Omucideri a poliției metropolitane la numărul de telefon (219) 755-3855 sau linia de asistență telefonică pentru infracțiuni la numărul (866) CRIME-GP

ADVERTISEMENT

Gary este un oraș din Comitatul Lake, statul Indiana. Situat în partea de sud-est a zonei metropolitane Chicago, Gary se află la 25 km de centrul marelui oraș. Gary este cunoscut mai ales pentru fabricile de oțel și pentru că a fost locul de naștere al familiei de cântăreți Jackson.

ADVERTISEMENT