News

Un nou carambol pe Autostrada Soarelui, cu trei mașini implicate. Aglomerație pe tronsonul Fetești – Constanța

Un nou carambol a avut loc pe Autostada Soarelui, cu trei mașini implicate. Este aglomerație pe tronsonul Fetești – Constanța.
19.07.2021 | 13:51
Un nou carambol pe Autostrada Soarelui, cu trei mașini implicate. Aglomerație pe tronsonul Fetești – Constanța
Un nou carambol pe Autostrada Soarelui, cu trei mașini implicate. Aglomerație pe tronsonul Fetești – Constanța. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou carambol s-a produs, luni, pe Autostrada Soarelui, fiind implicate trei autoturisme. Unul dintre ele a rămas blocat pe șosea. Este în continuare aglomerat pe tronsonul Fetești – Constanța.

Accidentul s-a produs în zona kilometrului 149, în sensul spre litoral, scrie mediafax.ro. Unul dintre cele trei autoturisme implicate a rămas blocat pe banda a doua.

ADVERTISEMENT

Un nou carambol pe Autostrada Soarelui, cu trei mașini implicate. Aglomerație pe tronsonul Fetești – Constanța

Luni, un nou carambol s-a produs pe Autostrada Soarelui, după ce a avut loc o tamponare între trei autoturisme. Unul dintre acestea a rămas blocat pe banda doi, iar traficul a fost oprit pe timpul scoaterii acestuia în afara carosabilului.

Carambolul s-a produs pe sensul spre litoral, în zona kilometrului 149. Pe tronsonul Fetești – Constanța este în continuare aglomerat, potrivit anunțului Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

„În zona kilometrului 149, pe sensul către litoral, a avut loc o tamponare în care au fost implicate trei autoturisme.

Unul dintre aceste autoturisme a rămas blocat în banda doi. Pe timpul scoaterii acestuia în afara părţii carosabile, traficul va fi oprit 5-15 minute”, se arată în comunicatul transmis de Centrul Infotrafic.

Pe DN39 Constanța – Mangalia, traficul rutier se desfășoară mai îngreunat la Agigea și pe raza stațiunii Eforie Nord.

ADVERTISEMENT

Vineri, 16 iulie, a avut loc un carambol pe A2, cu 55 de autoturisme implicate. Dintre cei implicați, 16 au fost transportați la spital, iar 41 au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Accidentul de vineri s-a produs în zona kilometrului 183, pe sensul de mers dinspre București spre Constanța, în apropiere de Medgidia.

Recomandările Centrului Infotrafic pentru șoferi

Din moment ce traficul pe Autostrada Soarelui este foarte intens în sensul spre litoral, Centrul Infotrafic a făcut câteva recomandări pentru șoferii care merg la mare.

ADVERTISEMENT

Șoferii trebuie să păstreze o distanța corespunzătoare pentru a putea opri în condiții de siguranță. De asemenea, aceștia trebuie să respecte limitele legale de viteză și să utilizeze luminile de întâlnire.

Aceștia trebuie să se asigure și să semnalizeze atunci când schimbă banda de circulație și să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc.

În plus, șoferii trebuie să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgență, cu excepția cazurilor justificate.

ADVERTISEMENT

În cazul în care șoferii observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este unul foarte mare, aceștia ar trebui să aștepte până ce intensitatea circulației este mai scăzută.

Și pilotul de raliuri Marco Tempestini a făcut câteva recomandări pentru șoferii care circulă pe autostradă. Acesta este expert și în conducere defensivă.

„Viteza, când este vizibilitate scăzută, trebuie să fie proporțională cu ce vedem, nu cu ce văd ceilalți. Adică vedem pe cineva că merge tare, iar noi mergem după el. Nu! Trebuie să ne pliem pe ce vedem”, a explicat acesta, printre altele, potrivit știrileprotv.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri