Fotbal international

Un nou caz Bale la Real Madrid? Accidentările i-au scăzut cota lui Eden Hazard de 2,5 ori

11.10.2020 | 10:04
Un nou caz Bale la Real Madrid Accidentarile iau scazut cota lui Eden Hazard de 25 ori
ADVERTISEMENT

Eden Hazard nu se simte prea bine la Real Madrid şi riscă să devină un nou caz Gareth Bale în capitala Spaniei. A ratat multe partide din cauza accidentărilor, iar atunci când a jucat nu a performat.

Belgianul a fost transferat când era cotat la 150 de milioane de euro. În momentul de faţă, după o scădere vertiginoasă, cota lui a ajuns la 60 de milioane.

ADVERTISEMENT

Practic, într-un singur sezon, lui Eden Hazard i-a scăzut valoarea de 2,5 ori, iar afacerea aducerii lui începe să devină un fiasco pentru Florentino Perez.

Hazard a jucat doar 43% din meciurile Realului

Eden Hazard a bifat 22 partide în tricoul lui Real Madrid, 16 în La Liga şi 6 în Liga Campionilor, dar nu a apărut niciun minut pe teren în Copa del Rey sau Supercupa Spaniei, fiind accidentat. 22 de partide din 51 înseamnă 43%.

ADVERTISEMENT

În total, belgianul a ratat nu mai puţin de 29 de partide pentru „blancos“, 25 din cauza accidentărilor, 3 în care a rămas pe banca de rezerve şi una în care nu a fost în lot. Riscă să devină un nou „jucător de sticlă“, la fel ca Gareth Bale.

Chiar şi atunci când a jucat pentru echipa lui Zinedine Zidane, Hazard nu a fost jucătorul decisiv pe care sperau fanii să îl vadă. Un singur gol în campionat şi 7 pase decisive (6 în La Liga şi una în Liga Campionilor) a reuşit purtătorul tricoului cu numărul 7.

ADVERTISEMENT

Gras la reunire şi înlocuit cu succes de Vinicius

Mai mult, la reunirea lotului, Hazard a venit pufos, cu o greutate peste cea ideală, lucru care i-a înfuriat pe suporterii madrileni. Vinicius, brazilianul care i-a ţinut locul în primul „11“ a avut, în schimb, evoluţii convingătoare, ceea ce va îngreuna titularizarea belgianului.

Accidentările dese şi lipsa evoluţiilor convingătoare au făcut ca valoarea de piaţă a extremei stânga să înregistreze o scădere dramatică de 90 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Apogeul belgianului a fost între octombrie 2018 şi iunie 2019, înainte de venirea la Real Madrid, când site-urile de specialitate îl cotau la 150 de milioane. Acum mai valorează doar 60.

Nu e în top 3 în niciun clasament

Conform cotei sale de piaţă, Hazard nu prinde primele trei poziţii în niciun clasament, deşi este considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume.

Locul 49 ocupă în clasamentul valorii în topul mondial, în timp ce în La Liga e pe 14. În lotul lui Real Madrid are a cincea cea mai mare cotă şi a patra printre jucătorii belgieni. Pe postul de extremă stângă este al nouălea cel mai scump şi al şaptelea dintre fotbaliştii născuţi în 1991.

Pentru a-şi asigura serviciile belgianului, spaniolii au achitat 100 de milioane de euro, fără bonusuri. Câştigarea campionatului a implicat achitarea a încă 15 milioane, iar dacă toate criteriile vor fi îndeplinite suma totală a bonificaţiilor poate ajunge la 60 de milioane.

ADVERTISEMENT