News

Răspunsul dat de operatorul 112 unui copil sechestrat de bunic. „Nu există sechestrare”

Un dialog al unui operator 112 cu un copil sechestrat aduce aminte de tragicul caz Caracal din 2019. Un băiat legat cu lanțul de bunic a primit un răspuns uluitor de la serviciul unic de urgență.
05.11.2021 | 18:00
Raspunsul dat de operatorul 112 unui copil sechestrat de bunic Nu exista sechestrare
Un nou caz Caracal. Răspunsul dat la 112 unui copil sechestrat de bunic. Sursa foto: itv.com
ADVERTISEMENT

Un nou incident grav cu un operator de la 112 a fost semnalat în România. Un copil de 15 ani din Brăila, care a fost legat cu un lanț de bunicul său, a sunat la numărul unic de urgență pentru a cere ajutor, spunând că este sechestrat.

În loc să facă tot ce-i stă în putință să-l ajute pe băiat, operatorul 112 a avut o reacție total nepotrivită. Din fericire, într-un final, agenții de la Poliție s-au deplasat la fața locului, unde l-au găsit pe minor legat de piciorul stâng cu un lanț metalic.

ADVERTISEMENT

Un nou caz Caracal. Răspunsul dat la 112 unui copil sechestrat de bunic

Cazul de față, unul extrem de grav, s-a petrecut în 24 august 2020 și a fost făcut public de Libertatea.

Băiatul de 15 ani din Brăila fusese legat cu un lanț, însă a reușit să apeleze la 112 pentru a cere ajutor și a se plânge de faptul că bunicul său l-a sechestrat.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că acesta i-a prezentat operatorului de la 112 cum stau lucrurile, și anume că este ținut în aceste condiții de mai multe zile, de la celălalt capăt al firului a fost mai degrabă luat în derâdere.

Iată dialogul din copilul sechestrat și operatorul 112:

  • Băiat: Aș vrea și eu un echipaj de poliție pe Odessa, numărul 13 pentru că-s legat cu lanțul. Intrați în curte, mă vedeți aici, legat în curte, în casă.
  • Operator 112: Da de ce te-a legat?
  • Băiat: Pentru că fumez și nu-mi dă voie.
  • Operator 112: Păi, n-ai voie să fumezi, e logic.
  • Băiat: Da, dar m-a legat cu lanțul și….
  • Operator 112: Da, o să-ți vină să dea o amendă, da?
  • Băiat: Eu vreau să-mi dea drumul.
  • Operator 112: Păi, eu ți-am spus ce o să facă poliția, o să vină acolo și o să aplice o amendă acolo, da? Părinții tăi unde sunt?
  • Băiat: Părinții mei nu sunt aicea, sunt în Franța.
  • Operator 112: De cât timp sunt în Franța?
  • Băiat: Îs de vreun an și mă ține sechestrat de o săptămână aicea, nene
  • Operator 112: Nu există sechestrare, e bunicul, are grija ta, tu ești minor!
ADVERTISEMENT

Cazul din Brăila, unul cu final fericit

Dacă la Caracal am avut un deznodământ tragic, la Brăila copilul de 15 ani sechestrat avea să fie salvat de Poliție.

Cei de la Libertatea mai scriu că polițiștii au ajuns într-un final la fața locului, unde l-au găsit pe băiatul de 15 ani, legat de piciorul stâng cu un lanț metalic.

ADVERTISEMENT

Tot acolo era și bunicul acuzat de băiat. Acesta avea să confirme spusele băiatului. Bărbatul în vârstă de 65 de ani a spus că a recurs la acest metodă pentru a-l împiedica pe nepotul său să mai consume substanțe interzise.

Ulterior, bunicul copilul, care ar fi, conform sursei citate, un temut traficant de persoane din Brăila, a fost acuzat de lipsire de libertate.

După mai multe cercetări, s-a constatat că băiatul de 15 ani a fost sechestrat de bunicul său în două rânduri, prima dată în perioada 13-16 august și ulterior în perioada 20-24 august.

ADVERTISEMENT