Fotbal intern

Un nou caz de coronavirus în Liga 2. Partida FC Argeș – CS Mioveni a fost amânată! Cine e persoana infectată

14.07.2020 | 16:52
Un nou caz de coronavirus in Liga 2 Partida FC Arges  CS Mioveni a fost amanata Cine e persoana infectata
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Fotbal a amânat partida de Liga 2 dintre FC Argeş şi CS Mioveni, din cauza apariţiei unui caz de Covid-19 în tabăra piteştenilor.

Meciul, care trebuia să se dispute pe 14 iulie, la ora 20:00, va fi reprogramat în prima dată disponibilă, anunţă FRF. De asemenea, federaţia a precizat că partidele amânate vor fi reprogramate în ordinea în care au fost amânate.

ADVERTISEMENT

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a demarat o anchetă epidemiologică la FC Argeş.


UPDATE, 14 iulie, ora 16:53 / Președintele Consiliului de Administrație a oferit prima reacție: „Persoana infectată nu e nici jucător și nu e nici din staff. Este un angajat din cadrul clubului.

S-a făcut ancheta epidemiologică, a fost în contact cu alte două persoane din cadrul clubului, dar nu cu jucători. Este asimptomatic total și autoizolat acasă. 

ADVERTISEMENT

Problema este că nu se mai poate juca astăzi. Am obținut acceptul de la DSP Argeș să ne antrenăm și să refacem testul vineri. Ieri fuseseră făcute testele jucătorilor, toate au ieșit negative. 

Meciul se va juca când FRF va găsi prima dată disponibilă, dar nu înaintea meciului cu Rapid (n.a – programat pe 21 iulie).

ADVERTISEMENT

Nu ne pică absolut deloc această amânare, eram foarte montați pentru meciul din această seară. Ce să facem, a căzut pe noi…”, a declarat președintele Consiliului de Administrație pentru gsp.ro.


ȘTIRE INIȚIALĂ

FRF: „O persoană din cadrul clubului FC Argeş a fost depistată pozitiv“

Comunicatul federaţiei a fost postat în cursul dimineţii pe pagina de facebook a instituţiei:

„Departamentul de competiții al Federației Române de Fotbal a amânat meciul programat inițial azi, 14 iulie, de la ora 20:00, după ce o persoană din cadrul clubului FC Argeș a fost depistată pozitiv.

ADVERTISEMENT

Meciul va fi reprogramat în prima dată disponibilă. Federația Română de Fotbal precizează că partidele amânate vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora și utilizând toate datele disponibile din calendarul competițional.

Decizia a fost luată având în vedere discuțiile avute cu reprezentanții celor 6 formații implicate în play-off-ul Ligii 2, în cadrul unei videoconferințe ce a avut loc înainte de startul play-off-ului, pentru a stabili modul de acțiune pe mai multe scenarii posibile.

DSP Argeș a demarat o anchetă epidemiologică la clubul din Pitești.

Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19“.

Nu este primul caz de coronavirus din Liga 2. La Ploieşti, s-au înregistrat nu mai puţin de 7 cazuri de Covid-19 la Petrolul. Mai mult, jucătorii şi magazinerul infectaţi au ieşit pozitivi şi la retestare.

ADVERTISEMENT