Fotbal international

Un nou caz Ekeng în fotbal! A murit pe teren, în timpul unui meci, la doar 23 de ani

07.11.2018 | 09:32
Un nou caz Ekeng in fotbal A murit pe teren in timpul unui meci la doar 23 de ani

Un caz asemănător cu al morții lui Patrick Ekeng s-a întâmplat în Turcia. Un nigerian Ekundayo Ebenezer Mawoyeka s-a prăbușit pe gazon în timpul unei partide. În ciuda eforturilor medicilor, fotbalistul de doar 23 de ani a decedat la spital. Saraykoyspor, clubul la care evolua fotbalistlul a confirmat moartea jucătorului nigerian Ekundayo Ebenezer Mawoyeka. Partida a avut loc duminică.

În timpul meciului cu cei de la Yeşilkoyspor, pe stadionul Servergazi, fotbalistului i s-a făcut rău și s-a prăbușit pe gazon. Fotbalistul de 23 de ani juca pe postul de atacant și în minutul 35 a căzut din senin pe teren. Echipa Saraykoyspor evoluează într-o ligă de amatori în Turcia. Fotbalistul a fost transportat la spitalul din Denizli, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea sa. Cauza decesului a fost un atac de cord pe care l-a suferit sportivul.

Un nou caz Ekeng! Nigerianul Ekundayo Ebenezer Mawoyeka a murit la 23 de ani în Turcia

Jucătorii au aflat vestea pe teren în timp ce reluaseră partida. Oficialii lui Saraykoyspor au abandonat meciul imediat. Un mesaj de condoleante a fost trimis familiei  fotbalistului nascut in Ilesha. “Durerea noastră este mare. Ne pare rău să aflăm despre vestea că fotbalistul Ekundayo ‘Eco’ Mawoyeka a murit. Ne dorim ca toţi fanii noştri să fie alături de familia îndoliată”, a scris clubul din Turcia pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Hâldan, cel mai cunoscut fotbalist român care și-a pierdut viața pe terenul de fotbal

Cazul fotbalistul mort pe teren aduce aminte de cel al camerunezul Patrick Ekeng decedat la o partidă dintre Dinamo și Viitorul, pe 6 mai 2016. Alți fotbaliști care au murit pe terenurile din România sunt Cătălin Hâldan, la un meci amical al lui Dinamo la Oltenița cu echipa locală, pe 5 octombrie 2000. Ștefan Vrăbioru a decedat și el în timpul unui meci de Liga 1, în partida Rapid – Astra în 1999. Din fotbalul internațional cele mai cunoscute cazuri sunt ale camerunezului Marc-Vivien Foe, maghiarului Miklos Feher, spaniolului Antonio Puerta sau italianului Piermario Morosini.

  • 23 de ani avea fotbalistul nigerian Ekundayo Ebenezer Mawoyeka, care a decedat în Turcia