News

Un nou caz suspect de sinucidere în Rusia. Managerul unei companii prospere, găsit împușcat în propriul balcon

Pavel Pchelikov, directorul unei companii subsidiare Căilor Ferate Ruse, a fost găsit mort în balconul locuinței. Autoritățile suspectează că bărbatul s-a sinucis.
01.10.2022 | 11:19
Un nou caz suspect de sinucidere in Rusia Managerul unei companii prospere gasit impuscat in propriul balcon
Poliția Rusă crede că Pavel Pchelnikov s-ar fi sinucis pe balconul locuinței sale / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sindromul bizar al sinuciderilor oligarhilor ruși continuă să facă victime. Pavel Pchelnikov, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit fără suflare, în apartamentul său din Moscova. Trupul bărbatului se afla pe balconul locuinței, împușcat mortal.

Pavel Pchelnikov abia revenise din vacanță

Din primele informații, poliția merge pe varianta sinuciderii, deși, aparent, acesta nu avea prea multe motive să recurgă la un astfel de gest. Din contră, managerul rus părea să fie plin de viață și abia se întorsese dintr-o vacanță de unde a postat mai multe imagini pe contul lui de socializare.

ADVERTISEMENT

Pavel Pchelikov conducea diviza de relații publice ale Căilor Ferate Ruse, companie supusă recent unor atacuri cibernetice din partea hackerilor ucraineni, care au dus la întârzieri în livrările de pe linia frontului. Deși Kremlinul a făcut presiuni în acest sens, compania nu a putut împiedica atacurile.

Săptămâna trecută, zeci de mii de persoane au folosit trenurile pentru a se deplasa în zonele de graniță, după anunțul lui Putin legat de mobilizarea parțială. Site-ul web al companiei feroviare s-a blocat, iar aceasta a negat informațiile apărute în presa de stat, conform cărora bărbații vor putea să-și cumpere bilete de tren doar pe baza livretului militar.

ADVERTISEMENT

Șeful Lukoil a căzut de la etaj

Moartea lui Pchelnikov este doar ultima dintr-un lung șir de evenimente tragice care au avut ca protagoniști prosperi oameni de afaceri din capitala Rusiei.

Cel mai cunoscut caz este cel al lui Ravil Maganov, președinte Lukoil, care a murit pe 1 septembrie, după ce s-a prăbușit în gol de la etajul 6 al unui spital din Moscova.

ADVERTISEMENT

Conform unor surse neoficiale, pe trupul bărbatului de 67 de ani ar fi fost găsite contuzii specifice unei bătăi încasate cu puțin timp înainte să moară. Anterior, Lukoil se poziționase împotriva războiului din Ucraina.

Nouă afaceriști ruși, morți în condiții suspecte de la începutul războiului din Ucraina

Suspectă este și moartea lui Iuri Voronov, proprietarul unei companii de logistică și transport, contractor în Rusia pentru Gazprom. Acesta a fost găsit mort, în piscina sa, la 61 de ani, concluzia anchetei fiind și de această dată că s-a sinucis.

ADVERTISEMENT

În total, nouă oligarhi din Rusia și-au pierdut viața într-un mod misterios, de la debutul războiului din Ucraina și până astăzi.

ADVERTISEMENT
Tags: