Fotbal intern

Un nou caz Ţucudean zguduie Liga 1! Atacantul Craiovei, Mihai Roman, are probleme cu inima şi riscă să nu mai joace fotbal! “Aştept rezultatele analizelor!” EXCLUSIV

05.02.2020 | 12:03
Un nou caz Tucudean zguduie Liga 1 Atacantul Craiovei Mihai Roman are probleme cu inima si risca sa nu mai joace fotbal Astept rezultatele analizelor EXCLUSIV
Un nou caz Ţucudean zguduie Liga 1! Atacantul Craiovei, Mihai Roman, are probleme cu inima şi riscă să nu mai joace fotbal! Aştept rezultatele analizelor! FOTO: Fotbalistii Craiovei printre care Mihai Roman suparati dupa meciul de fotbal dintre Academica Clinceni si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Clinceni Arena din Clinceni,
ADVERTISEMENT

După problemele cu inima ale lui George Ţucudean, recent revenit la antrenamente alături de CFR Cluj, FANATIK a aflat că un alt jucător din Casa Pariurilor Liga 1 acuză probleme cardiace. Atacantul Universităţii Craiova, Mihai Roman, are probleme cu inima şi riscă să nu mai joace fotbal. 

Un nou caz Ţucudean zguduie Liga 1! Atacantul Craiovei, Mihai Roman, are probleme cu inima şi riscă să nu mai joace fotbal: “Aştept rezultatele analizelor”

Mihai Roman a făcut la capacitate maximă cantonamentul de iarnă din Turcia, fără a acuza niciun fel de problemă, însă înainte de primul meci al sezonului, împotriva lui Gaz Metan Mediaş, jucătorul nu se afla pe foaia de joc. Motivul este unul cutremurător: s-a descoperit că are probleme la inimă. Atacantul ar avea nişte extrasistole, bătăi în plus ale inimii, iar pentru a stabili cauza lor a făcut un RMN cardiac.

ADVERTISEMENT

FANATIK l-a contactat pe Mihai Roman, care a confirmat că în acest moment nu mai face niciun antrenament până nu va primi rezultatele analizelor: “Este adevărat că mi s-au descoperit  nişte extrasistole. Vă daţi seama, sper să nu fie nimic serios.

Poate că este ceva asemănător cu ceea ce a avut Ţucudean, dar aştept rezultatele analizelor. Nu mă antrenez în acest moment, doar stau şi aştept. Cu Ţucudean nu am vorbit pentru că nici eu nu ştiu prea multe. Aştept şi sper să pot reveni pe teren cât mai repede”, a spus Roman pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârţu: “El a făcut un cantonament foarte bun, fără probleme, în Turcia”

Cei de la Universitatea Craiova au descoperit problemele medicale ale lui Mihai Roman după revenirea echipei din cantonamentul din Antalya. Preşedintele clubului, Sorin Cârţu, a vorbit pentru FANATIK despre acest caz:

“Problemele au fost descoperite înaintea meciului cu Gaz Metan Mediaş şi din acest motiv, Roman nu a fost pe foaia de joc. Nu mă gândeam niciodată la asta pentru că el a făcut un cantonament foarte bun, fără probleme, în Turcia.

ADVERTISEMENT

Nu pot să comentez starea lui pentru că nu sunt medic, dar acum nu se antrenează. Doctorul clubului poate mult mai bine să explice ce probleme are Mihai Roman. Aşteptăm şi noi rezultatele analizelor şi nu putem decât să sperăm că va fi bine”, a spus Cârţu pentru FANATIK.

Mihai Roman ar putea suferi o ablaţie pentru a regla bătăile inimii

Mihai Roman ar putea fi operat pentru a-şi rezolva problemele cardiace. La fel ca şi George Ţucudean, atacantul Universităţii Craiova ar putea suferi o ablaţie pentru a regla bătăile inimii.

ADVERTISEMENT

Mihai Roman este un atacant în vârstă de 27 de ani care s-a întors la Universitatea Craiova vara trecută după ce împrumutul său la FC Botoşani a expirat. Atacantul a jucat 19 meciuri în acest sezon şi a marcat 4 goluri.

Ţucudean a suferit la Viena o ablaţie pentru a regla extrasistolele: “Nu au fost probleme grave, din fericire”

George Ţucudean a suferit în urmă cu un an o ablaţie pentru care să îi regleze bătăile inimii. De altfel, atacantul celor de la CFR Cluj şi-a luat o perioadă de pauză în finalul anului trecut din cauza problemelor cardiace şi a revenit alături de echipă începând cu acest an: “Este adevărat că am avut probleme cu inima, dar nu au fost probleme grave, din fericire.

Ce am avut eu, au 80 la sută din oameni. Au fost nişte extrasistole (n.r. bătăi în plus ale inimii) care eu le făceam în efort şi am jucat cam 4 luni cu ele. Nu erau periculoase, toată lumea m-a asigurat că nu puteam să păţesc nimic şi profitând de această pauză şi la insistenţele familiei am mers să îmi fac un consult la Viena. Cei de acolo mi-au spus că sunt foarte mulţi jucători care au aşa ceva, pot să apară la oricine, oricând, nu neapărat să te naşti cu ele”, a spus Ţucudean.

Ce este ablaţia cardiacă?

Ablaţia cardiacă este o intervenţie minim invazivă care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a ţesutului care provoacă tulburările cardiace. Se introduce un cateter printr-o venă până la nivelul inimii unde se cauterizează ţesutul în cauză.

Această procedură se poate realiza şi cu ajutorul unui laser. Cicatricea apărută va crea o barieră între ţesutul sănătos şi cel bolnav şi, în mod normal, cordul nu ar mai trebui să fie afectat. Intervenţia durează între 3 şi 6 ore, iar pacientul poate simţi o uşoară arsură când ţesutul este cauterizat. Spitalizarea este de o zi, iar un sportiv ar putea relua activitatea după o pauză de câteva săptămâni.

  • 27 de ani are Mihai Roman
  • 4 goluri a marcat Roman în acest sezon

  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul – Universitatea Craiova: 3.05 este cota pentru ”2 solist”. Vezi aici toate cotele!


 

 

ADVERTISEMENT