ADVERTISEMENT
News

Un nou centru de vaccinare în Capitală. Unde se află acesta și care este orarul de funcționare

Va fi deschis un nou centru de vaccinare în Capitală, au anunțat autoritățile.
Autor: Andreea Marin | 28.05.2021 | 11:37
Un nou centru de vaccinare în Capitală. Unde se află acesta și care este orarul de funcționare
Un nou centru de vaccinare în Capitală. Sursa foto: Colaj Fanatik / Primăria Sectorului 5

Primarul Sectorului 5 și prefectul Capitalei au anunțat că va fi deschis un nou centru de vaccinare în București, pe platoul Târgului Pucheni. Este vorba despre un centru de tip drive thru.

ADVERTISEMENT

Un nou centru de vaccinare în București

Ca toate celelalte centre de vaccinare, nici acesta nu va folosi programările, astfel că oricine va dori se va putea prezenta direct acolo.

„Doritorii vor putea să se imunizeze în cele două puncte de vaccinare amenajate de Primăria Sectorului 5 și avizate de Direcția de Sănătate Publică începând de sâmbătă, 29 mai, fără a-și face o programare în prealabil”, a transmis primăria pe Facebook.

Programul de funcționare va fi de 12 ore pe zi, de la 8 dimineața la opt seara și persoanele doritoare vor fi imunizate cu serul de la Pfizer. Aceștia au nevoie doar de buletin pentru a se vaccina.

ADVERTISEMENT

„Centrul de vaccinare drive-thru va funcționa de luni până duminică, 12 ore pe zi, între orele 08.00-20.00. Serul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Persoanele care își doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare”, a anunțat sursa menționată.

Cursa specială pentru cei care doresc să se imunizeze

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva infecției cu coronavirus vor avea pus la dispoziție un mijloc de transport, pentru a ajunge mai ușor la destinația centrului de vaccinare.

„În Giulești va exista o cursă între cartierul Giulești Sârbi și centrul de vaccinare de la Mall Plaza, în așa fel în care toate persoanele care doresc să o facă să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Suntem aproape un milion de bucureșteni care ne-am vaccinat, lucrul acesta mă bucură. Cu ajutorul centrelor drive thru sper să atragem cât mai mulți oameni și din județele limitrofe”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Antena 3.

Cristian Popescu Piedone: Sunt 15-20 de mii de oameni care vin aici

Primarul din Sectorul 5 al Capitalei a declarat că sunt circa 15.000-20.000 de oameni care vin în fiecare weekend la Târgul Pucheni, astfel că este o locație perfectă pentru a atrage persoane care doresc să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

„Fiind într-o zonă foarte aglomerată, cel puțin pe timp de weekend, doar populația care vine să se aprovizioneze, vin aproape toate orașele și comunele limitrofe, sunt undeva la 15-20 de mii de oameni pe weekend.

Noi suntem pregătiți, astăzi l-am vizitat. Ineditul este, în afară de echipele mobile din Piața Ferentari, avem un auto în premieră care se va deplasa la persoanele nedeplasabile”, a transmis și Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!