Life

Un nou conflict în Casa Regală din Marea Britanie. Prințul William și Harry și-au împărțit tot

07.07.2020 | 21:05
ADVERTISEMENT

Neînțelegerile și conflictele se țin în lanț de Casa Regală din Marea Britanie. Prințul William și fostul duce de Sussex, Harry, și-ar fi împărțit deja toți banii, potrivit tabloidelor engleze.

Prințul William și Harry și-a împărțit banii din fundația comună pe care o aveau

Ca urmare a separării activităților caritabile a celor doi frați, în urma ieșirii Prințului Harry din instituție împreună cu soția lui, Meghan Markle, cei doi frați au decis împărțirea veniturilor Fondului Memorial al Dianei, scrie The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, undeva în luna decembrie, s-ar fi semnat un acord între Fundația Ducelui și Ducesei de Cambridge și Fundația Regală Sussex.

În urma acelui acord, cu doar o lună înainte ca foștii duci de Sussex să își facă ieșirea din Familia Regală, William și Harry au decis ca fiecare să-și ia partea sa de venit și să se separe, lucru care nu i-ar fi convenit regretatei Prințese a inimilor.

ADVERTISEMENT

Meghan și Harry, acte caritabile sub umbrela unei organizații noi

Fondul realizat în memoria Prințesei Diana nu mai colecta bani de ceva vreme, însă a primit ocazional donații, cele mai multe dintre acestea făcute prin intermediul organizațiilor caritabile deținute de familiile lui William și a lui Harry.

În anul 2019, Fundația Regală a primit 21.346 de lire sterline de la The Diana (Fondul Memorial al fostei prințese), iar în 2018 au fost încasate mai bine de 21.583 de lire.

ADVERTISEMENT

Presa britanică scrie că Harry nu a mai vrut să își țină banii în organizația comună creată cu fratele său, prin care se strângeau bani în Fundația în onoarea mamei celor doi, așa că și-a cerut veniturile.

Acestea urmau a fi donate unei organizații caritabile p

e care a fondat-o pentru a ajuta victimele sărăcie extreme și ale virusului HIV din Lesoto, Malawi și Botswana.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii în curs, Meghan și Harry au lichidat fundația lor din Marea Britanie și se pare că vor înființa o nouă organizație intitulată Archewell.

 

ADVERTISEMENT