În ultima vreme, se pare că geografia se schimbă constant. Acum, oamenii de știință au venit cu o informație care schimbă tot ceea ce știam până acum. Și anume, s-a mai descoperit un continent.
Pe măsură ce tehnologia avansează, informațiile legate de lumea pe care o știam se schimbă. Cu atât de multe aparate și mecanisme de cercetare, nu este de mirare că oamenii de știință au mai descoperit un continent.
Cei care au făcut marea descoperire sunt cercetători din Țările de Jos și din Marea Britanie. Noul continent a fost descoperit sub apele Oceanului și se pare că primit și un nume.
Argoland a făcut parte, acum 155 de milioane de ani, din continentul Australia. Și, tot acolo s-a și desprins. Deși nu mai este parte integrantă a Australiei, continuă să păstreze caracteristice tipice continentului ”mamă”.
Potrivit celor de la stiripesurse.ro, Argoland se întindea pe o suprafață de 55 de kilometri pătrați. În trecut, era parte integrantă a continentului Australia. Odată cu trecerea timpului și mișcările tehtonice, s-a desprins și a ajuns să fie descoperit în adâncurile Oceanului Indian.
Cercetătorii și-au dat seama că este vorba despre Argoland imediat de cum l-au descoperit. Datorită unor particularități întâlnite doar în Australia de Vest, identificarea lui nu a fost deloc una dificilă.
Potrivit informațiilor furnizate de oamenii de știință, continentul de sub ape a fost într-o continuă mișcare. Drept dovadă, este la o distanță considerabilă față de sursa lui de proveniență, Australia.
Inițial, Argoland s-a deplasat spre Asia de Sud, iar acum se află sub Oceanul Indian, la o adâncime de 5.400 de metri. Eldert Advokaat, unul dintre membri echipei de cercetare a fost cel care a oferit cele mai multe detalii despre noul continent.
Potrivit lui Advokaat, formarea acestui continent de sine stătător este complet diferită de cea a restului de continente. În general, astfel de fenomene se produc prin ruperea în două bucăți a unui continent.
În schimb, Argoland s-a rupt în mai multe bucăți. Pe baza informațiilor și a datelor obținute în urma cercetării, oamenii de știință au putut crea o reprezentare grafică a ceea ce înseamnă formarea continentului Argoland.