Sport

Un nou cutremur în fotbalul din Italia. Mai mulți conducători de la AS Roma și Lazio, anchetați pentru supraevaluare în bilanțuri ale transferurilor de jucători

Conducătorii a două mari cluburi din Italia, Lazio și AS Roma, sunt anchetați pentru supraevaluarea în contabilitate a unor transferuri.
05.04.2023 | 23:50
Un nou cutremur in fotbalul din Italia Mai multi conducatori de la AS Roma si Lazio anchetati pentru supraevaluare in bilanturi ale transferurilor de jucatori
Conducătorii a două mari cluburi din Italia, Lazio și AS Roma, sunt anchetați pentru supraevaluarea în contabilitate a unor transferuri. Sursă foto: gazzetta.it
ADVERTISEMENT

Această veste teribilă vine la doar câteva luni după ce Juventus a fost prinsă făcând aceleași trucuri în bilanțul clubului. ”Bătrâna Doamnă” a fost penalizată cu 15 puncte în clasamentul din actualul sezon din Serie A și mai mulți conducători au fost suspendați drastic.

Anchetă amplă ce îi vizează pe conducătorii cluburilor AS Roma și Lazio

Nume grele din conducerile cluburilor AS Roma și Lazio, dar și cele două grupări ca entități, sunt anchetate de organele abilitate pentru că au supraevaluat unele transferuri de jucători pentru a înregistra câștiguri de capital la bilanț.

ADVERTISEMENT

Conform Gazzetta dello Sport, din partea clubului AS Roma numele cele mai importante aflate pe lista celor care sunt vizați de anchetă sunt cele ale fraților Dan și Ryan Friedkin, adică președintele și vicepreședintele, și al fostului președinte James Pallotta.

Pe lângă aceștia, în cercetările comandate de procurorii din Roma se mai află alți nouă suspecți: foștii directori generali Umberto Gandini și Guido Fienga, fostul vicepreședinte executiv și fost director executiv Mauro Baldissoni și câțiva manageri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Thomas Dan și Ryan Patrick Friedkin, respectiv președintele și vicepreședintele Consiliului de Administrație, și Giorgio Francia, manager responsabil cu întocmirea documentelor contabile corporative, sunt acuzați de false comunicări.

Faptele de care sunt acuzați oficialii lui AS Roma

În raportul percheziției efectuat de Garda Financiară se arată că gruparea AS Roma a trecut în actele contabile sume acumulate în cadrul tranzacțiilor caracterizate prin valori semnificativ crescute sau în orice caz neconforme cu cele ale pieței.

ADVERTISEMENT

”Pentru a obține un profit nedrept pentru ei sau pentru alții, în bilanţuri, rapoarte sau alte comunicări corporative adresate acţionarilor sau publicului, au prezentat cu bună ştiinţă fapte materiale care nu corespundeau adevărului.

Au omis fapte materiale relevante a căror comunicare este impusă de lege cu privire la situația economică, patrimonială sau financiară a societății sau grupului din care aparțin, într-un mod concret de natură să inducă în eroare pe alții”, se arată în motivarea începerii anchetei.

ADVERTISEMENT

Ancheta asupra clubului vizează transferurile lui Marchizza și Frattesi la Sassuolo, Tumminello la Atalanta, Luca Pellegrini la Juventus, Cetin, Cancellieri și Diaby la Verona. În ceea ce privește achizițiile, se verifică actele de la transferurile lui Spinazzola de la Juventus, Defrel de la Sassuolo, Cristante de la Atalanta și Kumbulla de la Verona.

Șapte conducători de la Lazio, în atenția procurorilor

În cazul clubului Lazio, președintele Claudio Lotito și directorul sportiv Igli Tare sunt cercetați de parchetul din Tivoli în contextul anchetei privind operațiunile de cumpărare și vânzare de jucători, așa cum reiese din ordinul de percheziție.

Alte cinci persoane sunt încadrate la stadiul de suspecți: Marco Moschini, Marco Cavaliere, Luciano Corradi, Angelo Marchetti și Angelo Fabiani. În centrul investigațiilor coordonate de parchet se află cazurile jucătorilor Sprocati, Casasola, Marino, Cicerelli, Novella, Morrone și Akpa Akpro, cu toții cedați de Lazio la Salernitana.

Cele două formații din Roma se află în lupta pentru clasarea între primele patru în Serie pentru a obține calificarea în sezonul viitor de Champions League. Roma este calificată în sferturile de finală ale Europa League, acolo unde urmează să întâlnească Feyenoord.

Lazio a trecut în dubla manșă din play-off-ul pentru optimile de finală ale Conference League de CFR Cluj, dar a fost eliminată în faza imediat următoare de formația olandeză AZ Alkmaar.

ADVERTISEMENT
Tags: