ADVERTISEMENT
News

Un nou cutremur în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut

Autor: Robert Cristea | 26.08.2020 | 15:46
Un nou cutremur în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut
Cutremur în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut. Sursa foto: Pinterest.com

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 s-a produs miercuri în județul Vrancea.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 12:03 în județul Vrancea.

ADVERTISEMENT

Nu s-au înregistrat pagube. Cutremurul a avut loc la o adâncime foarte mare. Este vorba de 77 de kilometri, potrivit INCDFP.

Cutremur în Vrancea

Cutremurul s-a produs la 145 de km Capitală și la 78 de km Brașov. Distanța față de alte orașe: Ploiești (94 km), Bacău (100 km), Galați (115 km), Brăila (117 km).

ADVERTISEMENT

Este un nou seim după cel înregistrat luni. Atunci s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3.2  în Zona Seismică Vrancea, Buzău. Șocul a avut loc la 55 de km de Brașov.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri și a fost resimţit şi la Bucureşti. A avut o magnitudine de 5,2.

ADVERTISEMENT

Vara a adus un număr mare de seime, dar niciunul nu a fost puternic. În iulie Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat 20 de cutremure.

Tot 20 de cutremure au avut în România de la începutul lunii august. Nu au fost pagube iar forța lor a fost modestă. Au avut magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter. În weekendul trecut am asistat la o serie de trei cutremure, cu valori de la 3.5 la 3.7 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Un cutremur puternic a avut loc săptămâna trecută în Indonezia. A fost detectat pe 21 august, în Marea Banda, în largul Indoneziei, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC). Acesta s-a produs la o adâncime de 640 kilometri și a avut magnitudinea de 6,9 pe scara Richter. În această regiune s-au înregistrat mereu în trecut daune și victime. Din fericire, de această dată, seismul nu a provacat pierderi și nici răniți.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!