News
notix pixel id

Un nou cutremur puternic în lume. Argentina, zguduită de un seism cu magnitudine peste 6

19.01.2021 | 09:55
Un nou cutremur puternic în lume. Argentina, zguduită de un seism cu magnitudine peste 6
Un nou cutremur puternic în lume. Argentina, zguduită de un seism cu magnitudine peste 6. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După Croația și Indonezia, Argentina este cea mai recentă țară din lume lovită de un cutremur puternic, cu magnitudinea de peste 6 pe Richter.

La miezul nopții trecute, un cutremur cu magnitudinea 6,4 a fost resimțit în vestul şi centrul Argentinei, provocând panică în rândul populaţiei, a informat Institutul naţional de prevenire seismică.

Conform primelor informații venite din presa internațională, în primă fază nu au fost semnalate victime sau pagube importante, însă în mediul online au apărut o serie de imagini cu daune produse de mișcarea scoarței terestre.

ADVERTISEMENT

Cutremur puternic produs în Argentina cu magnitudinea de peste 6

Un cutremur puternic a avut loc în nord-vestul Argentinei, aproape de granița cu statul Chile, chiar înainte de miezul nopții de luni, producând panică în rândul populației ambelor țări.

Deocamdată, nu au fost raportate victime sau pagube majore, deși au fost raportate unele întreruperi de curent în zona cutremurului.

ADVERTISEMENT

Mișcarea telurică a avut loc luni, la ora locală 23:46 (marţi, 2:46 GMT), având epicentrul în localitatea Pocito din provincia San Juan, la aproximativ o mie de kilometri de capitala Buenos Aires, nu departe de graniţa cu Chile, a indicat Institutul American de Geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 20 kilometri. În urma seismului, unele oraşe din provincia San Juan au rămas temporar fără curent electric. Cutremurul a fost resimţit şi în provinciile Mendoza, Cordoba, Santa Fe, La Rioja şi Buenos Aires, scrie site-ul CtvNews.

ADVERTISEMENT

Seismul de noaptea trecută a fost urmat de o replică de magnitudine 5,0 aproximativ un sfert de oră mai târziu, iar apoi de cel puțin încă cinci replici puternice în următoarea oră, variind de la magnitudinea 5,3 la 4,8, a mai informat USGS.

Imagini din timpul seismului, postate de oameni în mediul online

Imediat după producerea cutremurului, locuitorii din provincia San Juan au urcat în mediul online o serie de filmulețe care arată cât de puternic s-a simțit seismul.

ADVERTISEMENT

Un internaut a urcat o filmare dintr-un magazin, acolo unde lucrurile de pe rafturi au pur și simplu distruse de seism.

O altă filmare, de această dată dintr-o locuință, arată trauma de moment prin care au trecut argentinienii, precum și animalele lor de companie, speriate de cutremur.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri