News

Un nou cutremur puternic în lume. Argentina, zguduită de un seism cu magnitudine peste 6

19.01.2021 | 09:55
Un nou cutremur puternic in lume Argentina zguduita de un seism cu magnitudine peste 6
ADVERTISEMENT

După Croația și Indonezia, Argentina este cea mai recentă țară din lume lovită de un cutremur puternic, cu magnitudinea de peste 6 pe Richter.

La miezul nopții trecute, un cutremur cu magnitudinea 6,4 a fost resimțit în vestul şi centrul Argentinei, provocând panică în rândul populaţiei, a informat Institutul naţional de prevenire seismică.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații venite din presa internațională, în primă fază nu au fost semnalate victime sau pagube importante, însă în mediul online au apărut o serie de imagini cu daune produse de mișcarea scoarței terestre.

Cutremur puternic produs în Argentina cu magnitudinea de peste 6

Un cutremur puternic a avut loc în nord-vestul Argentinei, aproape de granița cu statul Chile, chiar înainte de miezul nopții de luni, producând panică în rândul populației ambelor țări.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu au fost raportate victime sau pagube majore, deși au fost raportate unele întreruperi de curent în zona cutremurului.

Mișcarea telurică a avut loc luni, la ora locală 23:46 (marţi, 2:46 GMT), având epicentrul în localitatea Pocito din provincia San Juan, la aproximativ o mie de kilometri de capitala Buenos Aires, nu departe de graniţa cu Chile, a indicat Institutul American de Geofizică (USGS).

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 20 kilometri. În urma seismului, unele oraşe din provincia San Juan au rămas temporar fără curent electric. Cutremurul a fost resimţit şi în provinciile Mendoza, Cordoba, Santa Fe, La Rioja şi Buenos Aires, scrie site-ul CtvNews.

Seismul de noaptea trecută a fost urmat de o replică de magnitudine 5,0 aproximativ un sfert de oră mai târziu, iar apoi de cel puțin încă cinci replici puternice în următoarea oră, variind de la magnitudinea 5,3 la 4,8, a mai informat USGS.

ADVERTISEMENT

Imagini din timpul seismului, postate de oameni în mediul online

Imediat după producerea cutremurului, locuitorii din provincia San Juan au urcat în mediul online o serie de filmulețe care arată cât de puternic s-a simțit seismul.

Un internaut a urcat o filmare dintr-un magazin, acolo unde lucrurile de pe rafturi au pur și simplu distruse de seism.

O altă filmare, de această dată dintr-o locuință, arată trauma de moment prin care au trecut argentinienii, precum și animalele lor de companie, speriate de cutremur.

ADVERTISEMENT