ADVERTISEMENT
News

Un nou deces în rândul pacienților transferați de la Matei Balș. Numărul victimelor ajunge la 18

Autor: Cerasela Stafie | 10.02.2021 | 21:34
Un nou deces în rândul pacienților transferați de la Matei Balș. Numărul victimelor ajunge la 18
Un nou deces în rândul pacienților transferați de la Matei Balș. Numărul victimelor ajunge la 18 Sursa foto: hepta.ro

Un alt pacient trasnferat după tragedia de la Spitalul de Boli infecțioase „Matei Balș” a murit în cursul zilei de miercuri. Numărul deceselor ajunge la 18.

ADVERTISEMENT

Este vorba de un bărbat de 68 de ani, internat în Pavilionul 5, cel afectat de incendiul. Omul a fost transferat la Spitalul Sf. Pantelimon, unde s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. Reprezentanții instituției au precizat că pacientul era infectat cu Covid-19, prezentând o formă severă a infecției și suferea și de alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Un nou deces în rândul pacienților transferați de la Matei Balș. Numărul victimelor ajunge la 18

Moartea bărbatului a fost confirmată printr-un comunicat al MS: „Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021”.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta afecţiuni asociate”, au precizat reprezentanții instituției.

ADVERTISEMENT

Cauzele decesului se vor stabili în urma unei anchete medico-legale. Bărbatul este unul dintre cei 53 de oameni care au ajuns la alte instițuții sanitare din Capitală după evenimentul din 29 ianuarie, În total 102 pacienți au fost evacuați din clădirea în care s-a dezlănțuit infernul.

Numărul victimelor a ajuns la 18. În dimineața în care s-a pradus tragedia s-au înregistrat cinci decese, pacienți direct afectați de incendiu. Alte 13 victime au fost raportate ulterior, în rândul pacienților transferați.

ADVERTISEMENT

Ultimele două decese au fost anunțate în cursul zilei de marți, 9 februarie. Până în acest moment nu se știe cu exactitate care a fost cauza incendiului. Anchetatorii au mai multe ipoteze. „În acest moment al anchetei nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu specialiștii locul faptei și urmează ca în zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze, dar la acest moment nu le putem dezvălui”, a explicat Marian Mihoci, comisarul șef Serviciul Omoruri.

Printre posibilele cauze sunt sursele de încălzire, după ce mulți dintre pacienți s-au plâns de frig, iar aparținătorii le-au adus aeropteme de acasă. Se ia în calcul și explozia unor tuburi de oxigen.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!