News

Un nou deces în rândul pacienților transferați de la Matei Balș. Numărul victimelor ajunge la 18

10.02.2021 | 21:34
Un nou deces in randul pacientilor transferati de la Matei Bals Numarul victimelor ajunge la 18
ADVERTISEMENT

Un alt pacient trasnferat după tragedia de la Spitalul de Boli infecțioase „Matei Balș” a murit în cursul zilei de miercuri. Numărul deceselor ajunge la 18.

Este vorba de un bărbat de 68 de ani, internat în Pavilionul 5, cel afectat de incendiul. Omul a fost transferat la Spitalul Sf. Pantelimon, unde s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. Reprezentanții instituției au precizat că pacientul era infectat cu Covid-19, prezentând o formă severă a infecției și suferea și de alte afecțiuni.

Un nou deces în rândul pacienților transferați de la Matei Balș. Numărul victimelor ajunge la 18

Moartea bărbatului a fost confirmată printr-un comunicat al MS: „Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021”.

ADVERTISEMENT

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta afecţiuni asociate”, au precizat reprezentanții instituției.

Cauzele decesului se vor stabili în urma unei anchete medico-legale. Bărbatul este unul dintre cei 53 de oameni care au ajuns la alte instițuții sanitare din Capitală după evenimentul din 29 ianuarie, În total 102 pacienți au fost evacuați din clădirea în care s-a dezlănțuit infernul.

ADVERTISEMENT

Numărul victimelor a ajuns la 18. În dimineața în care s-a pradus tragedia s-au înregistrat cinci decese, pacienți direct afectați de incendiu. Alte 13 victime au fost raportate ulterior, în rândul pacienților transferați.

Ultimele două decese au fost anunțate în cursul zilei de marți, 9 februarie. Până în acest moment nu se știe cu exactitate care a fost cauza incendiului. Anchetatorii au mai multe ipoteze. „În acest moment al anchetei nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu specialiștii locul faptei și urmează ca în zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze, dar la acest moment nu le putem dezvălui”, a explicat Marian Mihoci, comisarul șef Serviciul Omoruri.

ADVERTISEMENT

Printre posibilele cauze sunt sursele de încălzire, după ce mulți dintre pacienți s-au plâns de frig, iar aparținătorii le-au adus aeropteme de acasă. Se ia în calcul și explozia unor tuburi de oxigen.

ADVERTISEMENT