Sport

Un nou documentar despre Maradona va fi transmis la TV! Totul despre decăderea celui mai mare fotbalist din istorie

22.01.2021 | 12:25
Un nou documentar despre Maradona va fi transmis la TV Totul despre decaderea celui mai mare fotbalist din istorie
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 ianuarie, de la ora 23:00 va fi transmis în premieră pe Discovery Channel documentarul ”Moartea lui Maradona”.

Maradona, văzut de mulți iubitori ai fotbalului cel mai mare jucător din istorie, a decedat din cauza unui stop cardiorespirator, anul trecut, în noiembrie.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist era în locuința lui din Tigre, unde se afla în recuperare după operația pe creier pe care a făcut-o la începutul lui noiembrie.

Documentarul ”Moartea lui Maradona” va putea fi văzut la TV

Documentarul prezintă modul în care argentinianul a trăit, scene din copilăria lui Diego Maradona, una umilă, petrecută în orașul argentinian Buenos Aires, dar și decăderea celui mai mare fotbalist din istorie. În documentar, povestea fostului star argentinian este prezentată și de Jon Smith, impresarul care l-a reprezentat pe Maradona, fostul tehnician Fernando Signorini sau Giuseppe Bruscolotti, coleg cu Diego la Napoli.

ADVERTISEMENT

Diego Maradona a evoluat de-a lungul carierei sale la 6 formații: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell’s (1993-1994).

312 goluri a înscris fostul mare fotbalist argentinian în 588 de partide jucate de-a lungul timpului la echipele de club. De 91 de ori a fost convocat Diego Maradona la naționala Argentinei între 1977 și 1994 și a înscris de 34 de ori. 10 trofee a cucerit argentinianul în cariera sa, cele mai importante sunt Cupa Mondială (1986), cele două campionate ale Italiei (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

ADVERTISEMENT

Rezultatele autopsiei lui Diego Maradona

Rezultatele autopsiei în cazul fostului mare fotbalist argentinian au arătat că Maradona nu avea în sânge alcool sau droguri ilegale, pe 25 noiembrie când a murit, chiar dacă, conform studiilor toxicologice, a fost detectată prezența drogurilor psihoactive.

Analizele pe care experții le-au realizat asupra sângelui și a urinei și pe care le-au predat echipei de procurori care s-a ocupat cu investigarea cauzelor morții lui Maradona, au dat rezultate negative la alcool și droguri și rezultate pozitive la „venlafaxină, quetiapină, levetiracetam și naltrexonă”. Maradona a murit la vârsta de numai 60 de ani, la două săptămâni după externarea din spital.

ADVERTISEMENT

Procurorii care s-au ocupat de decesul lui Maradona au descoperit o promisiune neonorată care l-ar fi putut ține în viață pe cel mai mare fotbalist din istorie: „Dragi vecini, pentru că e o chestiune de informare publică, va informăm că domnul Diego Armando Maradona e noul chiriaș al cartierului. Domnul Maradona va fi însoțit de fiicele și rudele sale, precum și de personal medical, inclusiv de o ambulanță care va rămâne în parcare”.

ADVERTISEMENT