News

Un nou dosar pe numele lui Radu Mazăre! Decebal Făgădău este și el vizat! Ce spun procurorii DNA

03.07.2019 | 16:24
Un nou dosar pe numele lui Radu Mazare Decebal Fagadau este si el vizat Ce spun procurorii DNA

Un nou dosar pe numele lui Radu Mazăre este pe rol. Continuă astfel problemele pentru fostul edil al Constanței care se află deja în închisoare după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral. Acum, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în trei dosare distincte și începerea urmăririi penale într-un al patrulea dosar față de mai multe persoane (inculpați și suspecți) din cadrul Primăriei Constanța. Printre numele grele se află și cel al lui Mazăre.

Un nou dosar pe numele lui Radu Mazăre!

Decebal Făgădău, actualul primar al Constanței se află și pe lista procurorilor DNA. La Data faptei acesta ocupa funcția de viceprimar. Constantin Nicoleta, șefă a Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, Dinescu Fulvia Antoanela, director executiv adjunct al Direcției Administrației Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, Tănase Luiza Elena, arhitect-șef al primăriei municipiului Constanța sunt ceilalți anchetați.

Radu Mazăre a intrat în vizorul procurorilor pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție. Practic, starea de fapt reținută de procurorii anticorupție în această cauză se referea la construirea, cu nerespectarea dispozițiilor legale, în zona centrală a stațiunii Mamaia, a unui imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire, emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanța.

Un nou dosar pe numele lui Radu Mazăre! Radu Mazăre
Radu Mazăre este acuzat pentru perioada în care a fost primar al Constanței. Sursa foto – facebook

Acuze importante pentru Radu Mazăre

Nu se opresc aici acuzele aduse lui Radu Mazăre. Acesta este anchetat și pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. Mai mult de atât, în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează starea de fapt. Mazăre este anchetat după ce  în luna mai 2007, în calitate de primar al municipiului Constanța, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat un proiect de hotărâre în vederea vânzării prin negociere directă și nu prin licitație publică, către o societate comercială, a unei suprafețe de 4.000 mp teren, amplasată în intravilanul mun. Constanța, zona Lacului Siutghiol.

Ulterior, inculpatul a perfectat contractul de vânzare-cumpărare a acestui teren, deși prețul de 110.000 euro fără TVA (25,25 euro/mp) era vădit mai mic decât cel real (300.305 euro fără TVA).
În luna noiembrie 2012, procedând în aceeași manieră, inculpatul a permis realizarea unui schimb de terenuri cu o societate comercială în condiții vădit păgubitoare pentru patrimoniul municipiului Constanța. Conform procurorilor, tranzacția a fost una inutilă și a reprezentat o formă disimulată de înstrăinare directă și la prețuri mult mai mici decât cele reale a unor terenuri ce prezentau interes pentru firma respectivă.

Un nou dosar pe numele lui Radu Mazăre! Radu Mazăre
Radu Mazăre este condamnat la 9 ani de închisoare. Sursa foto – facebook

Mazăre, dosar peste dosar în Constanța

Radu Mazăre este anchetat și pentru că în perioada 2007-2009, în calitate de primar al municipiului Constanța, cu încălcarea prevederilor legale, a înstrăinat, la prețuri subevaluate, aproximativ 700.000 euro, opt terenuri în suprafață totală de aproximativ 6.000 m.p. din domeniul privat al municipiului Constanța, situate toate în stațiunea Mamaia. În realitate, prețul acestor terenuri se ridica la aproximativ 2.200.000 euro.

Tags: