News

Un nou focar Covid-19 la Spitalul Județean din Galați. Majoritatea celor depistați pozitiv sunt cadre medicale

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Galaţi. Cadre medicale şi pacienţi, infectaţi cu coronavirus.
23.10.2021 | 14:40
Un nou focar Covid19 la Spitalul Judetean din Galati Majoritatea celor depistati pozitiv sunt cadre medicale
ADVERTISEMENT

Un nou focar de Covid-19 la Spitalul de Urgenţă Galaţi. De această dată, dezastrul a lovit Secţia Chirurgie 1.

Este al şaptelea focar de Covid-19 care apare în spital de la începutul valului 4 al pandemiei.

Focarul a fost depistat la Secţia Chirurgie 1, după ce o pacientă internată pe secţie a fost depistată pozitiv. Ulterior, tot personalul medical şi pacienţii au fost testaţi. Șapte persoane au fost depistate pozitiv, dintre care 5 sunt cadre medicale, conform Adevarul.

ADVERTISEMENT

Focar de Covid la Spitalul Județean Galaţi. Mai mulți medici și pacienți au fost confirmați pozitiv

„Persoana iniţial depistată a fost o pacientă şi tocmai pentru faptul că suntem singurul spital din judeţ care tratăm şi pacienţii cu urgenţe medico-chirurgicale non COVID, pentru a limita răspândirea, am testat toţi pacienţii din secţia Chirurgie 1 şi personalul, adică 39 de persoane din care s-au identificat 2 pacienţi pozitivi şi 5 cadre medicale pozitive“, a declarat dr. Violeta Şapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

92% dintre medicii Spitalului Judeţean Galaţi sunt vaccinaţi.

În privinţa asistenţilor medicali, rata de vaccinare este de 68% , iar în rândul personalului auxiliar de 57%.

ADVERTISEMENT

Acesta este cel de al şaptelea focar de COVID-19 care se înregistrează la Spitalul Judeţean de la începutul valului patru al pandemiei.

„S-au luat măsurile inclusiv dezinfecţie terminală şi restricţionarea internărilor. Este al 7-lea focar de infectare cu noul coronavirus de la începutul valului 4. În spital mai sunt active 5 focare“, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP.

ADVERTISEMENT

Situație critică în secțiile ATI de la SJ Galați

„În momentul de faţă, în serviciul UPU sunt 40 de pacienţi din care 30 sunt cu necesar mare de oxigen, 4 sunt intubaţi şi, din păcate, 8 pacienţi au pierdut lupta cu viaţa în ultimele 24 de ore. Este mare şi necesarul de oxigen, dar în ceea ce priveşte aprovizionarea cu oxigen nu am avut perioade de sincope. Consumul este foarte mare, în jur de 3.000 metri cubi de oxigen zilnic. O parte este de la stocatorul spitalului, dar se mai folosesc şi circa 120 de butelii de oxigen“, a declarat dr. Violeta Şapira, purtătorul de cuvânt al spitalului, conform monitoruldegalați.

Situația rămâne complicată la nivelul țării. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.261 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Au fost raportate de către INSP 446 de dececese, dintre care două au fost înregistrate la categoria 20-29 de ani. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.823. Dintre acestea, 1.854 sunt internate la ATI.

ADVERTISEMENT
Tags: