News

Un nou focar de coronavirus într-un spital din România. O persoană a infectat 27 de cadre medicale și trei pacienți

03.05.2020 | 16:24
Un nou focar de coronavirus intrun spital din Romania O persoana a infectat 27 de cadre medicale si trei pacienti
ADVERTISEMENT

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit într-un spital din România, după ce o persoană a infectat 27 de cadre medicale și trei pacienți.

Un nou focar de coronavirus într-un spital din România

Conform Mediafax, ultimul focar de coronavirus din România a fost depistat la Spitalul de Pneuftiziologie Leamna, din județul Dolj, iar persoana de la care a pornit totul este o femeie în vârstă de 67 de ani.

ADVERTISEMENT

Ancheta epidemiologică a arătat că 27 de cadre medicale și trei pacienți, cu toții intrați la izolare, au fost infectați după ce au intrat în contact cu femeia respectivă, despre care nu se știe de unde a luat boala.

Potrivit reprezentanților unității, femeia a ajuns miercuri la spital cu simptome ale unei afecțiuni neurologice și cu probleme pulmonare ușoare. Ea nu a prezentat simptome ale infecției cu coronavirus, dar starea sa de sănătate s-a înrăutățit foarte repede.

ADVERTISEMENT

Contacții urmează să fie testați

”Joi dimineață i-am făcut un RMN și testarea. Rezultatul a venit vineri seară, iar apoi s-a stabilit transferul cu ambulanța la un alt spital”, a declarat Marius Matei, directorul Spitalul de Pneuftiziologie Leamna.

”În acel moment femeia a intrat într-o stare de comă, iar personalul a intervenit și s-a expus puțin mai mult. Am recuperat pacienta chiar în ambulanță, iar apoi s-a făcut transferul”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Marius Matei a mai precizat că femeia în vârstă de 67 de ani se află de vineri seara la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova, iar persoanele care au intrat în contact cu ea urmează să fie testate.

Profesorul Alexandru Rafila a anunțat că cel mai mare focar de infecție din România, cu peste 2.000 de cazuri, Suceava, ar putea scăpa de acest statut în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării și-a încheiat misiunea la Spitalul Județean Suceava. Doar 15% din personalul medical a fost apt de muncă la începutul lunii aprilie, restul fiind diagnosticat cu COVID-19 în carantină. Însă, mai mulți pacienți decedați de COVID-19 la începutul lunii aprilie au fost confirmați abia pe 1 mai.

ADVERTISEMENT