News

Un nou focar de coronavirus, la un azil de bătrâni. Zeci de pacienți și angajați, confirmați cu infecția COVID-19

10.05.2020 | 23:23
Un nou focar de coronavirus la un azil de batrani Zeci de pacienti si angajati confirmati cu infectia COVID19
ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță un nou focar de coronavirus, la un azil de bătrâni din județul Cluj, acolo unde zeci de pacienți și angajați au fost confirmați cu infecția COVID-19.

Un nou focar de coronavirus, la un azil de bătrâni din județul Cluj

Un azil de bătrâni din comuna Țaga, județul Cluj, a fost declarat ca fiind un nou focar de coronavirus, după ce 31 de persoane internate aici au fost confirmate, duminică, cu infecția COVID-19, anunță Mediafax.

ADVERTISEMENT

În plus, 5 angajați de aici au fost confirmați ca fiind și ei purtători ai noului coronavirus.

Autoritățile au anunțat că persoanele infectate au fost transportate la un spital din Cluj-Napoca, în timp ce restul de peste 20 de vîrstnici, cu rezultate negative la testele pentru coronavirus, vor fi mutați într-o altă clădire.

”Un număr de 31 de persoane internate la căminul de îngrijiri a vârstnicilor din comuna Ţaga au fost depistate pozitiv cu coronavirus până acum, duminică, din cele 53 care au fost testate.

ADVERTISEMENT

Personalul fusese testat negativ în urmă cu două săptămâni

Nouă cazuri sunt negative, dar mai aşteptăm rezultatele testelor şi în cazul altor persoane din rândul vârstnicilor. De asemenea, au mai fost confirmaţi 5 angajaţi ai căminului, de pe ture diferite, dar şi o persoană în vârstă care a decedat sâmbătă.

Cei care sunt negativi vor fi mutaţi într-o altă clădire aparţinătoare complexului, până se face decontaminarea şi nebulizarea clădirii principale”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean, pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

Prefectul județului Cluj a mai precizat că, în ultimele două săptămâni, la căminul de bătrâni din Țaga au fost înregistrate aproximativ 10 decese ale unor persoane internate aici cu vârste de peste 80 de ani, ce aveau comorbidităţi, dar erau asimptomatici COVID-19.

În plus, potrivit autorităților locale, personalul care a intrat în tură acum două săptămâni a fost testat, iar rezultatul a fost negativ pentru întreaga echipă, astfel că nu au existat motive de suspiciune.

ADVERTISEMENT

De la începutul anului și până acum, la azilul de bătrâni au decedat 25 de vârstnici.

Tags: