News

Un nou focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Prahova. Toate locurile de la ATI din județ sunt ocupate

19.08.2020 | 17:07
Un nou focar de coronavirus la un camin de batrani din Prahova Toate locurile de la ATI din judet sunt ocupate
ADVERTISEMENT

Numărul focarelor de coronavirus din județul Prahova a ajuns la 12, ultimul descoperit fiind la un cămin de bătrân privat. Situația din județ este destul de gravă, o mare parte din locurile din spitalele COVID-19 fiind ocupate, iar secțiile de terapie intensivă nu mai  au locuri disponibile, informează Agerpres.

Prefectura Prahova a anunțat că 15 dintre cei cei 75 de rezidenți ai căminului  pentru îngrijirea persoanelor vârstnice au fost testați pozitiv la infecția cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

În aceste circumstanțe, autoritățile sanitare din județ au decis să-i testeze pe toți bătrânii aflați în  cămin și să se facă dezinfecția completă a clădirii.

Bolnavii care au nevoie de internare la ATI vor fi transferați în alte județe

În momentul de față, în județul Prahova sunt  active 12 focare de COVIID-19: cinci la agenţi economici, câte unul la Trezoreria Ploieşti şi Primăria Blejoi, unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, trei în centre de îngrijire a persoanelor în vârstă (două dintre ele private) şi unul la un centru de plasament.

ADVERTISEMENT

În județ, de la începutul epidemiei și până acum, au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.345 de persoane, dintre care 844 sunt cazuri active. Numărul total al deceselor al unor persoane cu COVID-19 este de 123.

În spitalele din județ, numărul total de locuri destinate pacienţilor cu COVID-19 este de 328, dintre care 297 sunt ocupate. Mai îngrijorător este că toate cele 28 de locuri de la secțiile de terapie intensivă sunt ocupate. În aceste circumstanțe, dacă apar noi urgențe, pacienții vor trebuie transferați în alte județe.

ADVERTISEMENT

De la adoptarea Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, direcția județeană de sănătate publică a emis 585 de decizii de izolare şi 2.890 de carantină.

De asemenea, DSP Prahova a precizat că numărul total de teste realizate în județ este de 17.893, fără ca acest număr să includă testele făcute la cerere.

ADVERTISEMENT