News

Un nou focar de coronavirus pe litoral. Grup din Târgoviște, în carantină

09.08.2020 | 10:26
Un nou focar de coronavirus pe litoral Grup din Targoviste in carantina
ADVERTISEMENT

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit pe litoralul mării negre, într-o pensiune din stațiunea Costinești. Un grup de tineri din Târgoviște, județul Dâmbovița, cazat într-o pensiune cu 150 de persoane, urmează să ajungă în carantină după ce unul dintre turiști a fost depistat cu COVID-19.

Potrivit organizatorului, grupul de turiști a plecat cu un autocar din Târgoviște, pe durata drumului purtându-se mască de protecție. Cei 40 de tineri au ajuns pe litoral pe 3 august, ca a doua zi tânărul infectat cu coronavirus să părăsească complexul fără a anunța.

ADVERTISEMENT

„Deplasarea de la Târgovişte spre Costineşti s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori şi studenţi”, a declarat Prefectura Constanța, informează adevarul.ro.

Un alt focar de COVID-19 în stațiunea Costinești. Grup de turiști, în carantină

Se pare că tânărul a părăsit complexul turistic din Costinești fără a anunțat organizatorul. Momentan nu se știe dacă acesta era bolnav când a ajuns pe litoral sau s-a infectat acolo.

ADVERTISEMENT

Organizatorul excursiei spune că s-au luat toate măsurile necesare de distanțare, temperatura turiștilor luându-se atât la urcare, cât și la coborâre. De asemenea, elevii minori au avut la îndemână avizul epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părintelui.

Cu toate acestea un tânăr a ajuns pe litoral având infecția în organism, grupul cazându-se la complexul turistic din Costinești pe 3 august. Câteva zile mai târziu, acesta a fost confirmat pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„În după-amiaza zilei de 07.08.2020, DSP Dâmboviţa a informat telefonic DSP Constanţa despre un caz confirmat COVID-19, care a fost cazat în Costineşti, la un complex turistic”, a mai transmis Prefectura Constanța, sâmbătă seara, 8 august.

Având în vedere că toți membrii grupului au intrat în contact direct cu persoana confirmată cu COVID-19 s-a luat decizia ca aceștia să părăsească locația cu același mijloc de transport cu care au ajuns la mare.

ADVERTISEMENT

Așa se face că grupul de turiști a plecat sâmbătă, 8 august, în jurul orei 21:00, urmând ca toți să intre în carantină din moment ce ajung în Târgoviște. DSP Dâmboviţa este autoritatea care va dispune măsura carantinării.

ADVERTISEMENT