News

Un nou focar de coronavirus se naște la granița cu România. Ucraina înregistreză un număr record de noi cazuri de infectări cu Covid-19

11.06.2020 | 23:54
Un nou focar de coronavirus se naste la granita cu Romania Ucraina inregistreza un numar record de noi cazuri de infectari cu Covid19
ADVERTISEMENT

Coronavirusul a revenit în forță în Ucraina, unde numărul cazurilor noi a explodat. Autoritățile din Ucraina se simt neputincioase atunci când analizează situația și văd o creștere semnificativă a numărului de cazuri.

Ucraina se confruntă cu un nou val de coronavirus

Ucraina a atins 29,070 de cazuri și 854 de decese, la un total de 456.509 teste efectuate. Problema pentru vecinii României e numărul de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Așadar, în Ucraina au fost înregistrate 689 de cazuri noi în ultima zi, semn că pandemia de coronavirus e departe de a se fi terminat la nivel global.

ADVERTISEMENT

Această creștere este pusă pe seama ieșiri din izolare, astfel că Ministrul Sănătății a declarat că va pregăti noi măsuri și noi restricții, pentru a nu a scăpa de sub control epidemia.

Maksin Stepanov este îngrijorat de actuala situație, mai ales că cetățenii nu respectă regulile de distanțare socială, conform Cancan.

ADVERTISEMENT

Avem cifre extrem de alarmante. Ameninţarea nu a dispărut, dar uitaţi-vă pe străzi, priviţi ce se întâmplă în jurul nostru. Am renunţat la orice izolare, am decis că aceasta nu mai există”, a declarat reprezentantul guvernului într-o conferință de presă.

5 cazuri noi la milionul de locuitori, cifra succesului

Conform unor calcule matematice înaintate de specialiști, o țară se poate considera „sigură” dacă înregistrează sub 5 cazuri de noi îmbolnăviri la milionul de locuitori.

ADVERTISEMENT

De exemplu, țări ca și Bulgaria sau Grecia înregistrează 20 de cazuri noi pe zi, un număr nesemnificativ, spre deosebire de România, care sare de 200. România, ca să se considere o țară care a scăpat momentan de coronavirus, ar trebui să înregistreze sub 100 de cazuri pe zi.

La polul opus, al țărilor unde valul doi a început să facă ravagii, se află SUA (17.188 cazuri noi în ultimele 24 de ore), Brazilia (12.305 cazuri noi), India (11.128 cazuri noi), Rusia (8.779 cazuri noi), Pakistan (5.834 cazuri noi), Chile (5.596 cazuri), Mexic (4.883 cazuri), Arabia Saudită (3.733 cazuri), Bangladesh (3.187) și Africa de Sud (3.147 de cazuri).

ADVERTISEMENT

Țări ca Iran, Qatar, Egipt, Marea Britanie, Irak, Oman, Turcia, Indonesia, Belarus, Afganistan, Ucraina, Bolivia, Republica Dominicană, Kuweit și Armenia înregistrează la rândul lor un număr relativ mare de noi îmbolnăviri, cuprins între 500 și 1000.

ADVERTISEMENT